Zupka chińska po królewsku

Autor: koziol (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • parówki
  • zupka chińska

Jak przygotować:

Wrzucamy zupkę do głębokiego talerza, obieramy parówki, kroimy i dorzucamy. Zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na 3 minuty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 porcja

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-06-01

    Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać...

    więcej

    Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca
  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2017-02-27

    Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed...

    więcej

    Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
  • Zupa grzybowa z krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-12

    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a...

    więcej

    Zupa grzybowa z krajanką
  • Zupa cebulowa z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-08-17

    1.Pokroić cebulę w grube pióra, podsmażyć na łyżce oleju. Po kilku minutach dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do cebuli. 2.Całość zalać wodą i winem. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz sos sojowy...

    więcej

    Zupa cebulowa z żółtym serem
»kategorie: