Zupa warzywna

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ziemniaki
  • marchew
  • masło
  • kostka rosołowa
  • mieszanka mrożonych warzyw (np. do zup)

Jak przygotować:

Do rozpuszczonego w garnku masła dodać startą marchew i lekko podsmażyć. Dolać około 1 litr wody, dodać kostkę rosołową, sól oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 10 min, po czym dodać mrożone warzywa i całość zagotować.


Informacje dodatkowe:

Można zaszaleć i dorzucić liść laurowy, albo ziele angielskie na początku gotowania. Szalejąc dalej, na końcu można dodać śmietanę.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Zupa serowo-pieczarkowa

    Evvy

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-11-07

    1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić. 2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową. 3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie...

    więcej

  • Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-08-22

    1.Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy. 2.Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy...

    więcej

    Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
  • Aksamitny krem szpinakowo – serowy

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-07-15

    Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił. Smacznego!

    więcej

    Aksamitny krem szpinakowo – serowy
  • Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

    sferagastro

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-05

    1.Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2.Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. 3. Przetrzeć przez sito, aby...

    więcej

    Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
»kategorie: