Zupa warzywna z bazylią

Autor: mala_mi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • marchew
  • cebula
  • czosnek
  • por
  • kilka gałązek selera
  • mała cukinia
  • pęczek bazylii
  • 1i1/2l wywaru z warzyw
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: dla 4 osób

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-10-02

    1. Liście pokrzywy i mięty dokładnie wypłukać. 2. Cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, poddusić na wolnym ogniu podsmażyć na maśle. Przełożyć do garnka, zalać bulionem warzywnym. 3. Kiedy bulion zacznie się gotować dodać liście pokrzywy i mięty, zagotować. 4. Zupę zmiksować, doprawić solą,...

    więcej

    Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami
  • Zupa owocowa

    Magda

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-02

    Owoce po wymyciu i podzieleniu na drobne kawałki gotujemy (tak jak na kompot). Wrzucamy cukier do smaku, i makaron (ilość wg uznania). Zupę zagęszczamy 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonymi w zimnej przegotowanej wodzie i tę zawiesinę wlewamy do zupy. Na koniec, w...

    więcej

  • Zupa pomidorowa z koncentratu

    Justysia

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2009-07-03

    Przesmażamy koncentrat pomidorowy, stale mieszając. Aby się nie przypaliło dodajemy masło. Marchewkę obieramy i kroimy w paseczki. Do garnku z wodą dodajemy przesmażony koncentrat, marchewkę i gotujemy do czasu aż marchewka zmięknie. Przyprawiamy. Przed podaniem zupę zabielamy śmietaną i...

    więcej

  • Zupa rybna biała Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Zupa rybna biał

    Redakcja

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2016-11-09

    1.Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę fileta z dorsza. Połączyć obie śmietany z mąką, zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w cieniutkie półkrążki,...

    więcej

    Zupa rybna biała Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Zupa rybna biał
  • Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-11

    Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy...

    więcej

    Pyszna pomidorówka z serkiem topionym
»kategorie: