Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa z Zielonego Groszku

    krufka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-17

    Ugotować dwa jajka na twardo, obrać i pokroić w kawałki. Zagotować w garnku pół litra wody. Można dodać jakieś ziarenka smaku czy inną przyprawę. Rozpuścić kostkę rosołową we wrzącej wodzie, po czym zdjąć garnek z palnika. Zmiksować bulion z puszką groszku (można zostawić trochę ziarenek,...

    więcej

  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Krem grzybowy z serka topionego

    Gość

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2015-10-29

    Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie...

    więcej

    Krem grzybowy z serka topionego
  • Zupa grochowa

    kawaska

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-12-17

    1.Szklankę grochu gotujesz w ok. litrze wody z przyprawami (ziele, liść, ew. kostka rosołowa lub sól do smaku) 2.Na patelni podsmażasz kawałek kiełbasy z dwoma cebulami. Jak groch będzie prawie miękki dodajesz kiełbasę i cebulę do zupy. 3.Gotujesz wszystko razem aż groch będzie miękki....

    więcej

»kategorie: