Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

    sferagastro

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-05

    1.Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2.Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. 3. Przetrzeć przez sito, aby...

    więcej

    Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
  • Zupa z Zielonego Groszku

    krufka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-17

    Ugotować dwa jajka na twardo, obrać i pokroić w kawałki. Zagotować w garnku pół litra wody. Można dodać jakieś ziarenka smaku czy inną przyprawę. Rozpuścić kostkę rosołową we wrzącej wodzie, po czym zdjąć garnek z palnika. Zmiksować bulion z puszką groszku (można zostawić trochę ziarenek,...

    więcej

  • Zupa warzywna z bazylią

    mala_mi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-08-27

    Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

    więcej

  • Rozgrzewająca zupa z dyni z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-11

    Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do...

    więcej

    Rozgrzewająca zupa z dyni z makaronem
  • Zupa warzywna

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Do rozpuszczonego w garnku masła dodać startą marchew i lekko podsmażyć. Dolać około 1 litr wody, dodać kostkę rosołową, sól oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 10 min, po czym dodać mrożone warzywa i całość zagotować.

    więcej

»kategorie: