Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Rosół z perliczki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-05-08

    Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy. Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem...

    więcej

    Rosół z perliczki
  • zupa porowo - ziemniaczana

    Gruba Jadzia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-08

    1.Pora kroimy w plastry, jego białą część i trochę zielonej. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 2.W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pora. Dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. 3alewamy bulionem, dodajemy ziemniaki, przykrywamy, gotujemy 10-15 min, aż warzywa zmiękną. Dodajemy...

    więcej

    zupa porowo -  ziemniaczana
  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • zupa pomidorowa, pomidorówka

    ja1984ja

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-23

    1. Obrać 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 seler raczej małą, 2. Warzywa pokroić i wrzucić do garnka, z gotującymi się skrzydełkami (tak z 4 minimum), jakieś 5L pojemności garnka. 3. Do smaku dodać kostki rosołowe, ilość w zależności od wielkości garnka, 4. Pod koniec gotowania dodać...

    więcej

  • Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-10

    W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem...

    więcej

    Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem
»kategorie: