Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupka chińska po królewsku

    koziol

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-07

    Wrzucamy zupkę do głębokiego talerza, obieramy parówki, kroimy i dorzucamy. Zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na 3 minuty.

    więcej

  • zupka chińska-domowa

    Marta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-25

    1. Gotujemy 0,5l wody. 2. Dodajemy kostkę rosołową i 0,5 serka topionego. 3. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i 5ząbków czosnku - czekamy aż się zarumieni. 4. Czosnek wrzucamy do zupy. 5. Zupę zagęszczamy 2łyżkami kaszy mannej cały czas mieszając. 6. Jemy razem z bułką. 7. SMACZNEGO!

    więcej

  • krupnik z kaszy jęczmiennej

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-19

    1. 4 łyżki kaszy jęczmiennej zalać zimną wodą, dodać z łyżkę masełka i ugotować- od czasu do czasu mieszając 2. wszystkie warzywka (oprócz ziemniaków) zetrzeć na dużej tarce i poddusić na małym ogniu 3. 4 pyrki obrać i pokroić w kostkę, osolić i ugotować 4. wszystko połączyć razem,...

    więcej

  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Afrykańska zupa z soczewicy

    SyS

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2014-10-03

    1. Jedną posiekaną małą cebulę z z ząbkiem czosnku podsmażyć na oliwie lub maśle klarowanym. Pod koniec dodać na patelnię 1 łyżeczkę kurkumy, kuminu, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne oraz szczyptę pieprzu. 2.Zawartość torebek Zupy z soczewicy z serii Dania Babci Zosi wsypać do 1 litra zimnej wody,...

    więcej

    Afrykańska zupa z soczewicy
»kategorie: