Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-06-01

    Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać...

    więcej

    Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca
  • zupa pieczarkowa

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-17

    1.Średnią marchewkę, małą pietruszkę, 1/4 wielkości selera zetrzeć na tarce 2.Rozpuścić łyżeczkę masła w garnku i wrzucić tam włoszczyznę... lekko poddusić 3.Posolić do smaku 4.Na końcu wrzucić pieczarki i chwile jeszcze gotować 5.Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będzie miękka należy wrzucić...

    więcej

  • Krem z zielonego groszu

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-10-04

    1. Groszek razem z zalewą wlewamy do garnka z wodą. 2. Gdy się zagotuje wrzucamy pokruszoną kostkę warzywną i mieszamy aż się rozpuści. Gotujemy dalej aż groszek będzie miękki. 3. Całość odstawiamy na kilka chwil. I miksujemy. 4. Doprawiamy solą i pieprzem. 5. Podajemy najlepiej w bulionówkach...

    więcej

    Krem z zielonego groszu
  • Zupa z dyni

    Uschata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-10-19

    1. małą cebulę zeszklić na odrobinie masła, dodać 2-3 ząbki czosnku. 2. 600g dyni - wyciąć miękki miąższ, odciąć skórę, pokroić w drobną kostkę. 3. ziemniaki (4-5) i marchew (2-3)obrać i pokroić w kostkę. 4. do garnka nalać wody, dodać kostkę rosołową, wrzucić...

    więcej

  • Rosół z perliczki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-05-08

    Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy. Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem...

    więcej

    Rosół z perliczki
»kategorie: