Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa z młodych ziemniaków

    mala_mi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-03

    Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Z tak przygotowanego wywaru wyjąć warzywa. ziemniaki obrać, umyć, pokroić, włożyć do wywaru i ugotować. Mąkę wymieszać w małej ilości zimnego wywaru lub wody, wlać do zupy i zagotować. Dodać śmietanę (4-5...

    więcej

  • zupa porowo - ziemniaczana

    Gruba Jadzia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-08

    1.Pora kroimy w plastry, jego białą część i trochę zielonej. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 2.W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pora. Dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. 3alewamy bulionem, dodajemy ziemniaki, przykrywamy, gotujemy 10-15 min, aż warzywa zmiękną. Dodajemy...

    więcej

    zupa porowo -  ziemniaczana
  • chłodnik ogórkowy

    ania

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-13

    Z pokrojonej włoszczyzny gotujemy wywar, który doprawiamy pieprzem, solą i innymi przyprawami wedle uznania.Studzimy. 2 ogórki, pęczek rzodkiewki, czosnek oraz cebulę miksujemy, dodajemy do wywaru. Do jogusrtu dosypujemy trochę czosnku oraz białego pieru i dodajemy do zupy. Wsadzamy do lodówki....

    więcej

  • KREM PIECZARKOWY

    pao77

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-12-21

    Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli wrzucić pieczarki. Podsmażać, aż do nabrania złocistego koloru. Zalać dwoma szklankami rosołu,dodać marchew, gotować do miękkości...

    więcej

    KREM PIECZARKOWY
  • Rozgrzewająca zupa serowa z szynką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając....

    więcej

    Rozgrzewająca zupa serowa z szynką
»kategorie: