Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • A'la włoska zupa jarzynowa

    iltur

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-22

    1. Zagotować ponad litr wody. 2. Dorzucić 2-3 kostki rosołowe (dość dobrze sprawdzają się wołowe, ale mogą być kurczęce). 3. Wrzucić do gotującej wody warzywa. Po jakiś 15 minutach dodać przyprawę, która była w środku opakowania. 4. Jak marchew zmięknie (ok. 20 minut od...

    więcej

  • Zupa cebulowa z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-08-17

    1.Pokroić cebulę w grube pióra, podsmażyć na łyżce oleju. Po kilku minutach dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do cebuli. 2.Całość zalać wodą i winem. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz sos sojowy...

    więcej

    Zupa cebulowa z żółtym serem
  • Afrykańska zupa z soczewicy

    SyS

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2014-10-03

    1. Jedną posiekaną małą cebulę z z ząbkiem czosnku podsmażyć na oliwie lub maśle klarowanym. Pod koniec dodać na patelnię 1 łyżeczkę kurkumy, kuminu, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne oraz szczyptę pieprzu. 2.Zawartość torebek Zupy z soczewicy z serii Dania Babci Zosi wsypać do 1 litra zimnej wody,...

    więcej

    Afrykańska zupa z soczewicy
  • Delikatna mleczna z marchewka

    mandaryna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-02-20

    1.Ziemniaki i marchewki obierz,umyj.Marchewki pokroj na male kawalki,ziemniaki w grubsza kostke.Marchew wloz do rondla,zalej niewielka iloscia wody(zeby dobrze je przykryla),posol do smaku i gotuj 20 min. 2.Doloz pokrojone ziemniaki,gotuj do miekkosci.W miedzyczasie w osobnym garnku...

    więcej

  • Zupa grochowa

    kawaska

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-12-17

    1.Szklankę grochu gotujesz w ok. litrze wody z przyprawami (ziele, liść, ew. kostka rosołowa lub sól do smaku) 2.Na patelni podsmażasz kawałek kiełbasy z dwoma cebulami. Jak groch będzie prawie miękki dodajesz kiełbasę i cebulę do zupy. 3.Gotujesz wszystko razem aż groch będzie miękki....

    więcej

»kategorie: