Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krupnik z kaszą jęczmienną

    Niki87

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-21

    1. Marchew , pietruszkę i seler zetrzec na dużym oczku. 2.Starte warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy udko kurczaka i zalewamy 2 szklankami wody, nastepnie dodać liście laurowe i ziele angielskie nada bogatego smaku i aromatu. Przykrywamy i dusimy ok. 10-15 minut. 3.Ugotowana kasze...

    więcej

  • Botwinka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-22

    1. Z porcji gotujemy rosołek odpowiednio go przyprawiając 2. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone kosteczkę 3 młode ziemniaki, 3 młode marchewki, pęczek botwiny wraz z łodygami oraz małą pietruszkę z odrobiną natki 3. Z garnka można usunąć kości 4. Wszystko to gotujemy do czasu, kiedy...

    więcej

  • Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-11

    Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy...

    więcej

    Pyszna pomidorówka z serkiem topionym
  • Fasolowa z pomidorami

    zenon-a

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. 20 dag białej fasoli zalać wodą, odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać litrem czystej wody, ugotować do miękkości. 2. Kilka ziemniaków obrać, pokroić w kostkę. 5-6 dużych pomidorów sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski. Wszystkie...

    więcej

  • KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-02

    1. Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. 3. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. 4. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię...

    więcej

    KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI
»kategorie: