Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa serowo-pieczarkowa

    Evvy

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-11-07

    1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić. 2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową. 3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie...

    więcej

  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-10

    W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem...

    więcej

    Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem
  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • Zupa ogórkowa

    biedactwo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-10

    1.Z pokrojonych ziemniaków, marchewki, kawałka pietruszki, pora selera i skrzydełka ugotować wywar. 2.Zetrzeć 2-3 ogórki kiszone na tarce, podsmażyć na maśle, gdy ziemniaki będą lekko miękkie- dodać ogórki do wywaru. 3.Zabielić śmietaną, posypać koperkiem.

    więcej

»kategorie: