Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • zupa pieczarkowa

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-17

    1.Średnią marchewkę, małą pietruszkę, 1/4 wielkości selera zetrzeć na tarce 2.Rozpuścić łyżeczkę masła w garnku i wrzucić tam włoszczyznę... lekko poddusić 3.Posolić do smaku 4.Na końcu wrzucić pieczarki i chwile jeszcze gotować 5.Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będzie miękka należy wrzucić...

    więcej

  • Rosół z perliczki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-05-08

    Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy. Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem...

    więcej

    Rosół z perliczki
  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

     Zupa z zielonego groszku z nitkami
  • Zupa maślankowa (polewka)

    Boryz

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-06-13

    1. 6-8 ziemniaków (średnich lub dużych) pokrój w grubsze plastry (do 1 cm) 2. Zagotuj je, tak aby nadawały się do jedzenia w posolonej wodzie(w maślance ziemniaki już więcej się nie dogotują). 3. W międzyczasie gdy ziemniaki się gotują, pokrój 1-2 cebule i ok...

    więcej

  • A'la włoska zupa jarzynowa

    iltur

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-22

    1. Zagotować ponad litr wody. 2. Dorzucić 2-3 kostki rosołowe (dość dobrze sprawdzają się wołowe, ale mogą być kurczęce). 3. Wrzucić do gotującej wody warzywa. Po jakiś 15 minutach dodać przyprawę, która była w środku opakowania. 4. Jak marchew zmięknie (ok. 20 minut od...

    więcej

»kategorie: