Zupa serowo-pieczarkowa

Autor: Evvy

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • 1 kostka rosołowa (najlepiej grzybowa)
  • 2 opakowania serka topionego pieczarkowego (te duże prostokątne)
  • 4-5 dużych pieczarek

Jak przygotować:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić.
2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową.
3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie zrobiły grudki).
4. Dodać podsmażone pieczarki, razem z całym płynem, który się z nich oddzielił podczas smażenia.
5. Wszystko razem chwilę pogotować.
Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Fasolowa z pomidorami

    zenon-a

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. 20 dag białej fasoli zalać wodą, odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać litrem czystej wody, ugotować do miękkości. 2. Kilka ziemniaków obrać, pokroić w kostkę. 5-6 dużych pomidorów sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski. Wszystkie...

    więcej

  • Zupa MIX z miesem i ryzem

    Uschata

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-19

    1. Sprawic mieso i pokroic w kostke. 2. Obrac wczesniej umyte warzywa: marchew - 5szt., pietruszka (korzen) - 3szt., seler - 1/4, ziemniaki - 3 lub 4 sztuki. Kalafior lub brokul podzielic na rozyczki. 3. Ryz oplukac w zimnej wodzie, ugotowac. 4. Do innego garnka nalac...

    więcej

  • zupka chińska-domowa

    Marta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-25

    1. Gotujemy 0,5l wody. 2. Dodajemy kostkę rosołową i 0,5 serka topionego. 3. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i 5ząbków czosnku - czekamy aż się zarumieni. 4. Czosnek wrzucamy do zupy. 5. Zupę zagęszczamy 2łyżkami kaszy mannej cały czas mieszając. 6. Jemy razem z bułką. 7. SMACZNEGO!

    więcej

  • Krupnik z kaszą jęczmienną

    Niki87

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-21

    1. Marchew , pietruszkę i seler zetrzec na dużym oczku. 2.Starte warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy udko kurczaka i zalewamy 2 szklankami wody, nastepnie dodać liście laurowe i ziele angielskie nada bogatego smaku i aromatu. Przykrywamy i dusimy ok. 10-15 minut. 3.Ugotowana kasze...

    więcej

»kategorie: