Zupa pomidorowa z koncentratu

Autor: Justysia

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 2 l wody
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 125 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 kostki rosołowe
  • 2 łyżki masła

Jak przygotować:

Przesmażamy koncentrat pomidorowy, stale mieszając. Aby się nie przypaliło dodajemy masło. Marchewkę obieramy i kroimy w paseczki. Do garnku z wodą dodajemy przesmażony koncentrat, marchewkę i gotujemy do czasu aż marchewka zmięknie. Przyprawiamy. Przed podaniem zupę zabielamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krupnik z kaszą jęczmienną

    Niki87

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1. Marchew , pietruszkę i seler zetrzec na dużym oczku. 2.Starte warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy udko kurczaka i zalewamy 2 szklankami wody, nastepnie dodać liście laurowe i ziele angielskie nada bogatego smaku i aromatu. Przykrywamy i dusimy ok. 10-15 minut. 3.Ugotowana kasze...

    więcej

  • Zupa MIX z miesem i ryzem

    Uschata

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-19

    1. Sprawic mieso i pokroic w kostke. 2. Obrac wczesniej umyte warzywa: marchew - 5szt., pietruszka (korzen) - 3szt., seler - 1/4, ziemniaki - 3 lub 4 sztuki. Kalafior lub brokul podzielic na rozyczki. 3. Ryz oplukac w zimnej wodzie, ugotowac. 4. Do innego garnka nalac...

    więcej

  • Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-15

    1.Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. 2.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. 3.Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem,...

    więcej

    Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
  • Zupa Nieśmiertelna

    bydgoska_c

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-11-11

    1.Warzywa pokroić w kostkę 2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół 3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso 4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza) 5.Spożywać samą lub z makaronem 6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)

    więcej

    Zupa Nieśmiertelna
  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
»kategorie: