Zupa owocowa

Autor: Magda (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • śmietana
  • rabarbar albo jabłka (do wyboru)

Jak przygotować:

Owoce po wymyciu i podzieleniu na drobne kawałki gotujemy (tak jak na kompot). Wrzucamy cukier do smaku, i makaron (ilość wg uznania). Zupę zagęszczamy 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonymi w zimnej przegotowanej wodzie i tę zawiesinę wlewamy do zupy. Na koniec, w talerzu mieszamy z 1-2 łyżkami śmietany. W gorące dni zupę można jeść nawet na zimno.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 2 litry

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa MIX z miesem i ryzem

    Uschata

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-19

    1. Sprawic mieso i pokroic w kostke. 2. Obrac wczesniej umyte warzywa: marchew - 5szt., pietruszka (korzen) - 3szt., seler - 1/4, ziemniaki - 3 lub 4 sztuki. Kalafior lub brokul podzielic na rozyczki. 3. Ryz oplukac w zimnej wodzie, ugotowac. 4. Do innego garnka nalac...

    więcej

  • Krem z porów Tofika

    Tofik

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-01-02

    1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową. 2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół...

    więcej

  • chłodnik ogórkowy

    ania

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-13

    Z pokrojonej włoszczyzny gotujemy wywar, który doprawiamy pieprzem, solą i innymi przyprawami wedle uznania.Studzimy. 2 ogórki, pęczek rzodkiewki, czosnek oraz cebulę miksujemy, dodajemy do wywaru. Do jogusrtu dosypujemy trochę czosnku oraz białego pieru i dodajemy do zupy. Wsadzamy do lodówki....

    więcej

  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

     Zupa z zielonego groszku z nitkami
  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
»kategorie: