Zupa ogórkowa

Autor: biedactwo (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ziemniaki
  • marchew
  • masło
  • ogórek
  • ogórki
  • skrzydełko kurczaka
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • koperek
  • opcjonalnie śmietana

Jak przygotować:

1.Z pokrojonych ziemniaków, marchewki, kawałka pietruszki, pora selera i skrzydełka ugotować wywar.
2.Zetrzeć 2-3 ogórki kiszone na tarce, podsmażyć na maśle, gdy ziemniaki będą lekko miękkie- dodać ogórki do wywaru.
3.Zabielić śmietaną, posypać koperkiem.


Informacje dodatkowe:

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: garnek śr wlk

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa meksykańska

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-07-30

    1.Ziemniaki ( 3 duże sztuki), cebulę i paprykę kroimy w kostkę, ogórki też. Czosnek ( 2 ząbki) zgniatamy praską. 2. Fasolę i mieszankę warzyw odcedzamy. Fasole można przepłukać dodatkowo. 3.Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki, cebulę, paprykę, mieszankę. Gotujemy 5 minut. Potem...

    więcej

    Zupa meksykańska
  • Rozgrzewająca zupa serowa z szynką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając....

    więcej

    Rozgrzewająca zupa serowa z szynką
  • Krem grzybowy z serka topionego

    Gość

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2015-10-29

    Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie...

    więcej

    Krem grzybowy z serka topionego
  • Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital

    Index Food

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-03-19

    Buraki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i pieczemy 1,5 godziny w 180 st. C. Kiedy ostygną, obieramy je i kroimy w grube plastry. Pokrojoną włoszczyznę wrzucam do rondla na lekko rozgrzaną oliwę, podsmażamy 5 minut, dodajemy...

    więcej

    Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital
  • Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-08-22

    1.Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy. 2.Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy...

    więcej

    Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
»kategorie: