Zupa Nieśmiertelna

Autor: bydgoska_c (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Zupa Nieśmiertelna

Składniki:

  • makaron
  • ziemniaki
  • kurczak - udko
  • marchew
  • kucharek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • kurczak - skrzydełko
  • piertuszka

Jak przygotować:

1.Warzywa pokroić w kostkę
2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół
3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso
4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza)
5.Spożywać samą lub z makaronem
6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)


Informacje dodatkowe:

im zupa starsza starsza tym lepsza! Oczywiście można jeść każdego dnia, ale pełnia smaku uwydatnia się po tygodniu

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2017-02-27

    Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed...

    więcej

    Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
  • Aksamitny krem szpinakowo – serowy

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-07-15

    Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił. Smacznego!

    więcej

    Aksamitny krem szpinakowo – serowy
  • zupka chińska-domowa

    Marta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-25

    1. Gotujemy 0,5l wody. 2. Dodajemy kostkę rosołową i 0,5 serka topionego. 3. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i 5ząbków czosnku - czekamy aż się zarumieni. 4. Czosnek wrzucamy do zupy. 5. Zupę zagęszczamy 2łyżkami kaszy mannej cały czas mieszając. 6. Jemy razem z bułką. 7. SMACZNEGO!

    więcej

  • zupa pieczarkowa

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-17

    1.Średnią marchewkę, małą pietruszkę, 1/4 wielkości selera zetrzeć na tarce 2.Rozpuścić łyżeczkę masła w garnku i wrzucić tam włoszczyznę... lekko poddusić 3.Posolić do smaku 4.Na końcu wrzucić pieczarki i chwile jeszcze gotować 5.Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będzie miękka należy wrzucić...

    więcej

»kategorie: