Zupa Nieśmiertelna

Autor: bydgoska_c (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Zupa Nieśmiertelna

Składniki:

  • makaron
  • ziemniaki
  • kurczak - udko
  • marchew
  • kucharek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • kurczak - skrzydełko
  • piertuszka

Jak przygotować:

1.Warzywa pokroić w kostkę
2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół
3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso
4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza)
5.Spożywać samą lub z makaronem
6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)


Informacje dodatkowe:

im zupa starsza starsza tym lepsza! Oczywiście można jeść każdego dnia, ale pełnia smaku uwydatnia się po tygodniu

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa grzybowa z krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-12

    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a...

    więcej

    Zupa grzybowa z krajanką
  • Zupa warzywna z bazylią

    mala_mi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-08-27

    Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

    więcej

  • Zupa Nieśmiertelna

    bydgoska_c

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-11-11

    1.Warzywa pokroić w kostkę 2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół 3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso 4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza) 5.Spożywać samą lub z makaronem 6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)

    więcej

    Zupa Nieśmiertelna
  • Botwinka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-22

    1. Z porcji gotujemy rosołek odpowiednio go przyprawiając 2. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone kosteczkę 3 młode ziemniaki, 3 młode marchewki, pęczek botwiny wraz z łodygami oraz małą pietruszkę z odrobiną natki 3. Z garnka można usunąć kości 4. Wszystko to gotujemy do czasu, kiedy...

    więcej

  • Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-15

    1.Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. 2.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. 3.Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem,...

    więcej

    Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
»kategorie: