Zupa MIX z miesem i ryzem

Autor: Uschata (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryż
  • ziemniaki
  • kurczak - piersi
  • marchew
  • kalafior
  • kostka rosołowa
  • seler
  • pietruszka

Jak przygotować:

1. Sprawic mieso i pokroic w kostke.
2. Obrac wczesniej umyte warzywa:
marchew - 5szt., pietruszka (korzen) - 3szt., seler - 1/4, ziemniaki - 3 lub 4 sztuki.
Kalafior lub brokul podzielic na rozyczki.
3. Ryz oplukac w zimnej wodzie, ugotowac.
4. Do innego garnka nalac wody, dodac kostke rosolowa i pokrojone w mala kostke warzywa.
5. Gdy warzywa beda juz miekkie zmikowac zupe.
6. Do zupy wrzucic pokrojone w kostke mieso i calosc zagotowac.
7. Ugotowany ryz odcedzic i dodac do zupy.


Informacje dodatkowe:

1. Zupa ma tendencje do gestnienia - jesli bylaby zbyt gesta mozna dolac wody.
2. Odgrzewajac zupe trzeba pamietac o jej mieszaniu - im gestsza tym szybciej moze sie przypalic.
3. Zamiast z ryzem mozna podawac zupe z kopytkami - gotowac w osobnym garnku, wylozyc na talerz i zalac zupa.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: ok. 6 porcji

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • KREM PIECZARKOWY

    pao77

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-12-21

    Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli wrzucić pieczarki. Podsmażać, aż do nabrania złocistego koloru. Zalać dwoma szklankami rosołu,dodać marchew, gotować do miękkości...

    więcej

    KREM PIECZARKOWY
  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-02

    1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem 2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut 3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę 4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki 5. Boczek i...

    więcej

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem
  • Zupa maślankowa (polewka)

    Boryz

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-06-13

    1. 6-8 ziemniaków (średnich lub dużych) pokrój w grubsze plastry (do 1 cm) 2. Zagotuj je, tak aby nadawały się do jedzenia w posolonej wodzie(w maślance ziemniaki już więcej się nie dogotują). 3. W międzyczasie gdy ziemniaki się gotują, pokrój 1-2 cebule i ok...

    więcej

  • Zupa grzybowa z krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-12

    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a...

    więcej

    Zupa grzybowa z krajanką
  • Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-15

    1.Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. 2.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. 3.Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem,...

    więcej

    Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
»kategorie: