Zupa grzybowa z krajanką

Autor: Gastrosfera (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Zupa grzybowa z krajanką

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • wywar kostno–jarzynowy - 2l
  • grzyby suszone - 50g
  • podgrzybek - 350g
  • kurka - 200g
  • cebula - 2 szt..
  • olej - 3 łyżki
  • sól. pieprz do smaku
  • natka pi

Jak przygotować:

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem z selera a la Tofik

    Tofik

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-11

    1. Seler sztuk jeden :) Nożem odkarajamy brzydką skórkę zewnętrzną. Kroimy seler w plastry grubości około 2 cm. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła warzywo. 2. Do wody dodajemy 1 kostkę rosołową. Seler gotujemy aż stanie się miękki. Następnie miksujemy blenderem. Doprawiamy...

    więcej

  • Afrykańska zupa z soczewicy

    SyS

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2014-10-03

    1. Jedną posiekaną małą cebulę z z ząbkiem czosnku podsmażyć na oliwie lub maśle klarowanym. Pod koniec dodać na patelnię 1 łyżeczkę kurkumy, kuminu, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne oraz szczyptę pieprzu. 2.Zawartość torebek Zupy z soczewicy z serii Dania Babci Zosi wsypać do 1 litra zimnej wody,...

    więcej

    Afrykańska zupa z soczewicy
  • Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital

    Index Food

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-03-19

    Buraki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i pieczemy 1,5 godziny w 180 st. C. Kiedy ostygną, obieramy je i kroimy w grube plastry. Pokrojoną włoszczyznę wrzucam do rondla na lekko rozgrzaną oliwę, podsmażamy 5 minut, dodajemy...

    więcej

    Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital
  • Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-10

    W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem...

    więcej

    Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem
  • Botwinka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-22

    1. Z porcji gotujemy rosołek odpowiednio go przyprawiając 2. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone kosteczkę 3 młode ziemniaki, 3 młode marchewki, pęczek botwiny wraz z łodygami oraz małą pietruszkę z odrobiną natki 3. Z garnka można usunąć kości 4. Wszystko to gotujemy do czasu, kiedy...

    więcej

»kategorie: