zupa cebulowo - serowa

Autor: Kaśka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryż
  • marchew
  • cebula
  • czosnek
  • ser zółty
  • pieprz
  • bazylia
  • majeranek
  • bulion z kury
  • pietruszka
  • ser topiony

Jak przygotować:

1.postaw na ogień bulion , zagotuj
2.powoli doadawaj posiekaną w gruba kostke (3)cebule ,(2) marchewki,(1) pietruszkę i przyprawy
3.dodaj ówcześnie ugotowany ryż(1 torebka) i zagotój , do gotującej się zupy dodaj ser topiony (200 g) pokrojony w kostkę i (20dag)sera żółtego startego na tarce. podawać z chrupiącym pieczywem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa serowo-pieczarkowa

    Evvy

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-11-07

    1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić. 2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową. 3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie...

    więcej

  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-02

    1. Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. 3. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. 4. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię...

    więcej

    KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI
  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-02

    1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem 2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut 3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę 4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki 5. Boczek i...

    więcej

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem
  • Fasolowa z pomidorami

    zenon-a

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. 20 dag białej fasoli zalać wodą, odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać litrem czystej wody, ugotować do miękkości. 2. Kilka ziemniaków obrać, pokroić w kostkę. 5-6 dużych pomidorów sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski. Wszystkie...

    więcej

»kategorie: