Rozgrzewający krem z dyni

Autor: Redaktor

Ocena

Twoja ocena

Rozgrzewający krem z dyni

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3 opakowania serka topionego kremowego MSM Mońki
  • 250 ml wody

Jak przygotować:

Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem z porów Tofika

    Tofik

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-01-02

    1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową. 2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół...

    więcej

  • zupa pieczarkowa

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-17

    1.Średnią marchewkę, małą pietruszkę, 1/4 wielkości selera zetrzeć na tarce 2.Rozpuścić łyżeczkę masła w garnku i wrzucić tam włoszczyznę... lekko poddusić 3.Posolić do smaku 4.Na końcu wrzucić pieczarki i chwile jeszcze gotować 5.Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będzie miękka należy wrzucić...

    więcej

  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

     Zupa z zielonego groszku z nitkami
  • Zupa Nieśmiertelna

    bydgoska_c

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-11-11

    1.Warzywa pokroić w kostkę 2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół 3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso 4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza) 5.Spożywać samą lub z makaronem 6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)

    więcej

    Zupa Nieśmiertelna
»kategorie: