Krem z selera a la Tofik

Autor: Tofik (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ser zółty
  • śmietana
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • seler

Jak przygotować:

1. Seler sztuk jeden :) Nożem odkarajamy brzydką skórkę zewnętrzną. Kroimy seler w plastry grubości około 2 cm. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła warzywo.
2. Do wody dodajemy 1 kostkę rosołową. Seler gotujemy aż stanie się miękki. Następnie miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy pół szklanki kwaśnej śmietany
3. Do miseczek ucieramy po około 1,5 łyżki sera żółtego i zalewamy gorącą zupą. SMACZNEGO!


Informacje dodatkowe:

Na prawdę przepyszny krem :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karko

    Autorka

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-09-28

    1. Grzyby suszone wypłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości. 2. Ugotować wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w kostkę. Osobno obgotować świeże grzyby przez 3 minuty, odcedzić i pokroić w cząstki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Obgotowane świeże i...

    więcej

    Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karko
  • Krupnik z kaszą jęczmienną

    Niki87

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1. Marchew , pietruszkę i seler zetrzec na dużym oczku. 2.Starte warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy udko kurczaka i zalewamy 2 szklankami wody, nastepnie dodać liście laurowe i ziele angielskie nada bogatego smaku i aromatu. Przykrywamy i dusimy ok. 10-15 minut. 3.Ugotowana kasze...

    więcej

  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-15

    1.Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. 2.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. 3.Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem,...

    więcej

    Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
»kategorie: