Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem z porów Tofika

    Tofik

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-01-02

    1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową. 2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół...

    więcej

  • Rozgrzewająca zupa serowa z szynką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając....

    więcej

    Rozgrzewająca zupa serowa z szynką
  • Zupa pomidorowa z koncentratu

    Justysia

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2009-07-03

    Przesmażamy koncentrat pomidorowy, stale mieszając. Aby się nie przypaliło dodajemy masło. Marchewkę obieramy i kroimy w paseczki. Do garnku z wodą dodajemy przesmażony koncentrat, marchewkę i gotujemy do czasu aż marchewka zmięknie. Przyprawiamy. Przed podaniem zupę zabielamy śmietaną i...

    więcej

  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-02

    1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem 2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut 3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę 4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki 5. Boczek i...

    więcej

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem
  • zupa pomidorowa, pomidorówka

    ja1984ja

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-23

    1. Obrać 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 seler raczej małą, 2. Warzywa pokroić i wrzucić do garnka, z gotującymi się skrzydełkami (tak z 4 minimum), jakieś 5L pojemności garnka. 3. Do smaku dodać kostki rosołowe, ilość w zależności od wielkości garnka, 4. Pod koniec gotowania dodać...

    więcej

»kategorie: