Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
  • Zupa pomidorowa z koncentratu

    Justysia

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2009-07-03

    Przesmażamy koncentrat pomidorowy, stale mieszając. Aby się nie przypaliło dodajemy masło. Marchewkę obieramy i kroimy w paseczki. Do garnku z wodą dodajemy przesmażony koncentrat, marchewkę i gotujemy do czasu aż marchewka zmięknie. Przyprawiamy. Przed podaniem zupę zabielamy śmietaną i...

    więcej

  • Botwinka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-22

    1. Z porcji gotujemy rosołek odpowiednio go przyprawiając 2. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone kosteczkę 3 młode ziemniaki, 3 młode marchewki, pęczek botwiny wraz z łodygami oraz małą pietruszkę z odrobiną natki 3. Z garnka można usunąć kości 4. Wszystko to gotujemy do czasu, kiedy...

    więcej

  • Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

    sferagastro

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-05

    1.Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2.Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. 3. Przetrzeć przez sito, aby...

    więcej

    Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
»kategorie: