Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • zupka chińska-domowa

    Marta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-25

    1. Gotujemy 0,5l wody. 2. Dodajemy kostkę rosołową i 0,5 serka topionego. 3. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i 5ząbków czosnku - czekamy aż się zarumieni. 4. Czosnek wrzucamy do zupy. 5. Zupę zagęszczamy 2łyżkami kaszy mannej cały czas mieszając. 6. Jemy razem z bułką. 7. SMACZNEGO!

    więcej

  • Zupa warzywna z bazylią

    mala_mi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-08-27

    Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

    więcej

  • Zupa pomidorowa z koncentratu

    Justysia

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2009-07-03

    Przesmażamy koncentrat pomidorowy, stale mieszając. Aby się nie przypaliło dodajemy masło. Marchewkę obieramy i kroimy w paseczki. Do garnku z wodą dodajemy przesmażony koncentrat, marchewkę i gotujemy do czasu aż marchewka zmięknie. Przyprawiamy. Przed podaniem zupę zabielamy śmietaną i...

    więcej

  • Zupa owocowa

    Magda

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-02

    Owoce po wymyciu i podzieleniu na drobne kawałki gotujemy (tak jak na kompot). Wrzucamy cukier do smaku, i makaron (ilość wg uznania). Zupę zagęszczamy 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonymi w zimnej przegotowanej wodzie i tę zawiesinę wlewamy do zupy. Na koniec, w...

    więcej

  • Zupa ogórkowa

    biedactwo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-10

    1.Z pokrojonych ziemniaków, marchewki, kawałka pietruszki, pora selera i skrzydełka ugotować wywar. 2.Zetrzeć 2-3 ogórki kiszone na tarce, podsmażyć na maśle, gdy ziemniaki będą lekko miękkie- dodać ogórki do wywaru. 3.Zabielić śmietaną, posypać koperkiem.

    więcej

»kategorie: