Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-11

    Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy...

    więcej

    Pyszna pomidorówka z serkiem topionym
  • Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

    sferagastro

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-05

    1.Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2.Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. 3. Przetrzeć przez sito, aby...

    więcej

    Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
  • Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karko

    Autorka

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-09-28

    1. Grzyby suszone wypłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości. 2. Ugotować wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w kostkę. Osobno obgotować świeże grzyby przez 3 minuty, odcedzić i pokroić w cząstki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Obgotowane świeże i...

    więcej

    Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karko
  • Delikatna mleczna z marchewka

    mandaryna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-02-20

    1.Ziemniaki i marchewki obierz,umyj.Marchewki pokroj na male kawalki,ziemniaki w grubsza kostke.Marchew wloz do rondla,zalej niewielka iloscia wody(zeby dobrze je przykryla),posol do smaku i gotuj 20 min. 2.Doloz pokrojone ziemniaki,gotuj do miekkosci.W miedzyczasie w osobnym garnku...

    więcej

  • Zupa serowo-pieczarkowa

    Evvy

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-11-07

    1. Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle lub oleju, lekko posolić. 2. Zagotować pół litra wody, rozpuścić kostkę rosołową. 3. Do wywaru dodać serki, żeby się rozpuściły (najlepiej w oddzielnym naczyniu dodawać po łyżce gorącego wywaru, a dopiero potem wlać do to garnka, żeby się nie...

    więcej

»kategorie: