Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Krem z selera a la Tofik

    Tofik

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-11

    1. Seler sztuk jeden :) Nożem odkarajamy brzydką skórkę zewnętrzną. Kroimy seler w plastry grubości około 2 cm. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła warzywo. 2. Do wody dodajemy 1 kostkę rosołową. Seler gotujemy aż stanie się miękki. Następnie miksujemy blenderem. Doprawiamy...

    więcej

  • Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-10

    W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem...

    więcej

    Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem
  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • krupnik z kaszy jęczmiennej

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-19

    1. 4 łyżki kaszy jęczmiennej zalać zimną wodą, dodać z łyżkę masełka i ugotować- od czasu do czasu mieszając 2. wszystkie warzywka (oprócz ziemniaków) zetrzeć na dużej tarce i poddusić na małym ogniu 3. 4 pyrki obrać i pokroić w kostkę, osolić i ugotować 4. wszystko połączyć razem,...

    więcej

  • Zupa z dyni

    Uschata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-10-19

    1. małą cebulę zeszklić na odrobinie masła, dodać 2-3 ząbki czosnku. 2. 600g dyni - wyciąć miękki miąższ, odciąć skórę, pokroić w drobną kostkę. 3. ziemniaki (4-5) i marchew (2-3)obrać i pokroić w kostkę. 4. do garnka nalać wody, dodać kostkę rosołową, wrzucić...

    więcej

»kategorie: