Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-15

    1.Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. 2.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. 3.Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem,...

    więcej

    Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
  • Rozgrzewająca zupa serowa z szynką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając....

    więcej

    Rozgrzewająca zupa serowa z szynką
  • KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-02

    1. Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. 3. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. 4. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię...

    więcej

    KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI
  • Zimowa minestrone z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-02-13

    Przygotowanie: Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać. Dodać do niego cebulę, czosnek, selera, pora i marchewkę oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut. Do rondla dołożyć pozostałe warzywa – fasolkę szparagową, cukinię i pomidory...

    więcej

    Zimowa minestrone z makaronem
  • Zupa Nieśmiertelna

    bydgoska_c

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-11-11

    1.Warzywa pokroić w kostkę 2.Ugotować wszystkie składniki w garnku, jak na rosół 3.Po ugotowaniu KONIECZNIE wyciągnąć mięso 4.Odstawić na tydzień na parapet(temp. maks +5 stopni celsjusza) 5.Spożywać samą lub z makaronem 6.Dla dekoracji można posypać jakąś zieleninką;)

    więcej

    Zupa Nieśmiertelna
»kategorie: