Krem z porów Tofika

Autor: Tofik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • por
  • serek topiony
  • kostka rosołowa

Jak przygotować:

1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową.
2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół szklanki). Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Informacje dodatkowe:

Do zupy można dodać pulpety. Pyszne, przepyszne, polecam !

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa grzybowa z krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-12

    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a...

    więcej

    Zupa grzybowa z krajanką
  • Krem z selera a la Tofik

    Tofik

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-11

    1. Seler sztuk jeden :) Nożem odkarajamy brzydką skórkę zewnętrzną. Kroimy seler w plastry grubości około 2 cm. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła warzywo. 2. Do wody dodajemy 1 kostkę rosołową. Seler gotujemy aż stanie się miękki. Następnie miksujemy blenderem. Doprawiamy...

    więcej

  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • A'la włoska zupa jarzynowa

    iltur

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-22

    1. Zagotować ponad litr wody. 2. Dorzucić 2-3 kostki rosołowe (dość dobrze sprawdzają się wołowe, ale mogą być kurczęce). 3. Wrzucić do gotującej wody warzywa. Po jakiś 15 minutach dodać przyprawę, która była w środku opakowania. 4. Jak marchew zmięknie (ok. 20 minut od...

    więcej

  • zupa porowo - ziemniaczana

    Gruba Jadzia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-08

    1.Pora kroimy w plastry, jego białą część i trochę zielonej. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 2.W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pora. Dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. 3alewamy bulionem, dodajemy ziemniaki, przykrywamy, gotujemy 10-15 min, aż warzywa zmiękną. Dodajemy...

    więcej

    zupa porowo -  ziemniaczana
»kategorie: