KREM PIECZARKOWY

Autor: pao77 (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

KREM PIECZARKOWY

Składniki:

  • marchew
  • cebula
  • masło
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • 2 litry rosołku
  • pieczarki
  • natka pietruszki

Jak przygotować:

Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli wrzucić pieczarki. Podsmażać, aż do nabrania złocistego koloru. Zalać dwoma szklankami rosołu,dodać marchew, gotować do miękkości około 20 minut.

Zalać pozostałym rosołem, doprawić w razie konieczności. Zestawić z ognia, dodać śmietanę. Zmiksować w malakserze na krem. Przelać do filiżanek lub bulionówek, udekorować natką.Podawać z np. chrupiącą grzanką.Smacznego.


Informacje dodatkowe:

Składniki:- 60 dag pieczarek- 2 litry lekkiego rosołku - 1 cebula- 1 marchewka- 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18 %- natka pietruszki- masło do smażenia

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa ogórkowa

    biedactwo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-10

    1.Z pokrojonych ziemniaków, marchewki, kawałka pietruszki, pora selera i skrzydełka ugotować wywar. 2.Zetrzeć 2-3 ogórki kiszone na tarce, podsmażyć na maśle, gdy ziemniaki będą lekko miękkie- dodać ogórki do wywaru. 3.Zabielić śmietaną, posypać koperkiem.

    więcej

  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-02

    1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem 2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut 3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę 4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki 5. Boczek i...

    więcej

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem
  • Krem grzybowy z serka topionego

    Gość

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2015-10-29

    Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie...

    więcej

    Krem grzybowy z serka topionego
  • Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-23

    Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, kalafior, ziemniaki oraz marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy, następnie zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu ok. 30...

    więcej

    Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem
  • Zupa warzywna z bazylią

    mala_mi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-08-27

    Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

    więcej

»kategorie: