Delikatna mleczna z marchewka

Autor: mandaryna (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ziemniaki
  • marchew
  • mleko
  • masło
  • sól

Jak przygotować:

1.Ziemniaki i marchewki obierz,umyj.Marchewki pokroj na male kawalki,ziemniaki w grubsza kostke.Marchew wloz do rondla,zalej niewielka iloscia wody(zeby dobrze je przykryla),posol do smaku i gotuj 20 min.
2.Doloz pokrojone ziemniaki,gotuj do miekkosci.W miedzyczasie w osobnym garnku zagotuj mleko.
3.Do wywaru z warzyw,mieszajac,wlewaj cienka struzka wrzace mleko.Dodaj maslo oraz cukier i ponownie zagotuj.Ewentualnie dosol do smaku.Przed podaniem udekoruj natka pietruszki.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 6 porcji

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-10

    W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem...

    więcej

    Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem
  • Krem z porów Tofika

    Tofik

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-01-02

    1.Pory dokładnie umyć. Pokroić w talarki grubości około 2 cm. Włożyć do garnka, zalać wodą (tak by por został przykryty), gotować do miękkości, dodać kostkę rosołową. 2.Pory miksujemy, dodajemy serek topiony (nie jest to konieczne). Dodajemy kwaśną śmietanę (pół...

    więcej

  • Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital

    Index Food

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-03-19

    Buraki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i pieczemy 1,5 godziny w 180 st. C. Kiedy ostygną, obieramy je i kroimy w grube plastry. Pokrojoną włoszczyznę wrzucam do rondla na lekko rozgrzaną oliwę, podsmażamy 5 minut, dodajemy...

    więcej

    Krem z polskiego buraka z kleksem śmietanowym, świeżym tymiankiem, malinami i oliwą bazyliową Olital
  • Zupa dyniowa

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-10-01

    Przygotowanie: 1. Zagotować pół litra wody i dodać kostkę warzywną. Wymieszać do rozpuszczenia. 2. Cebulę, chili i dynię kroimy w małą kostkę. Następnie wrzucamy do rondelka lub na głęboką patelnie z rozgrzanym masłem i ciągle mieszając smażymy ok 3 minut. 3. Następnie wlej lekko...

    więcej

    Zupa dyniowa
  • Zupa cebulowa z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-08-17

    1.Pokroić cebulę w grube pióra, podsmażyć na łyżce oleju. Po kilku minutach dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do cebuli. 2.Całość zalać wodą i winem. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz sos sojowy...

    więcej

    Zupa cebulowa z żółtym serem
»kategorie: