chłodnik ogórkowy

Autor: ania (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cebula
  • czosnek
  • rzodkiewka
  • jogurt naturalny
  • ogórek
  • włoszczyzna
  • sól
  • biały pieprz

Jak przygotować:

Z pokrojonej włoszczyzny gotujemy wywar, który doprawiamy pieprzem, solą i innymi przyprawami wedle uznania.Studzimy. 2 ogórki, pęczek rzodkiewki, czosnek oraz cebulę miksujemy, dodajemy do wywaru. Do jogusrtu dosypujemy trochę czosnku oraz białego pieru i dodajemy do zupy. Wsadzamy do lodówki. Jak nazwa wskazuje, najlepiej podawać po schłodzeniu :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 1,5 l

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

    sferagastro

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-05

    1.Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2.Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. 3. Przetrzeć przez sito, aby...

    więcej

    Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
  • Zupa ogórkowa

    biedactwo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-10

    1.Z pokrojonych ziemniaków, marchewki, kawałka pietruszki, pora selera i skrzydełka ugotować wywar. 2.Zetrzeć 2-3 ogórki kiszone na tarce, podsmażyć na maśle, gdy ziemniaki będą lekko miękkie- dodać ogórki do wywaru. 3.Zabielić śmietaną, posypać koperkiem.

    więcej

  • Zupa warzywna

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Do rozpuszczonego w garnku masła dodać startą marchew i lekko podsmażyć. Dolać około 1 litr wody, dodać kostkę rosołową, sól oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 10 min, po czym dodać mrożone warzywa i całość zagotować.

    więcej

  • Domowy rosol z Krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-07-04

    Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek. Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat...

    więcej

    Domowy rosol z Krajanką
  • Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-18

    W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość...

    więcej

    Cebula niejedno ma imię! – zupa cebulowa z makaronem ryżowym
»kategorie: