Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Autor: Redaktor

Ocena

Twoja ocena

Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Składniki:

  • 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
  • 300 ml słodkiej śmietany 18%
  • 200 g świeżego i młodego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól. czarny pieprz do smaku

Jak przygotować:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

Smacznego!


Informacje dodatkowe:

zupa, szpinak, krem, serek topiony, pożywne danie

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 2

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zimowa minestrone z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-02-13

    Przygotowanie: Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać. Dodać do niego cebulę, czosnek, selera, pora i marchewkę oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut. Do rondla dołożyć pozostałe warzywa – fasolkę szparagową, cukinię i pomidory...

    więcej

    Zimowa minestrone z makaronem
  • Fasolowa z pomidorami

    zenon-a

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. 20 dag białej fasoli zalać wodą, odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać litrem czystej wody, ugotować do miękkości. 2. Kilka ziemniaków obrać, pokroić w kostkę. 5-6 dużych pomidorów sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski. Wszystkie...

    więcej

  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

     Zupa z zielonego groszku z nitkami
  • krupnik z kaszy jęczmiennej

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-19

    1. 4 łyżki kaszy jęczmiennej zalać zimną wodą, dodać z łyżkę masełka i ugotować- od czasu do czasu mieszając 2. wszystkie warzywka (oprócz ziemniaków) zetrzeć na dużej tarce i poddusić na małym ogniu 3. 4 pyrki obrać i pokroić w kostkę, osolić i ugotować 4. wszystko połączyć razem,...

    więcej

  • Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-08-22

    1.Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy. 2.Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy...

    więcej

    Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
»kategorie: