Zupa z zielonego groszku z nitkami

Autor: Gastrosfera (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

 Zupa z zielonego groszku z nitkami

Składniki:

  • makaron
  • wywar kostno-jarzynowy 1 ½ litra
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • groszek świeży lub mrożony 200g
  • śmietana kwaśna 18% 100ml
  • sól. pieprz do smaku
  • makaron Międzybrodzki nitki 1 paczka

Jak przygotować:

1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka).
2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: łatwe

Przepis: własny

Komentarze

  • Squall, 2012-08-30

    Fajne cycki

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-02

    1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem 2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut 3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę 4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki 5. Boczek i...

    więcej

    Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem
  • Barszczyk wigilijny

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-12

    1.Zagotować litr wody, Dodać kostkę rosołowa. 2.Buraki obrać i pokroić w plastry. 3.Wycisnąć sok z cytryny. 4.Do gotującego się bulionu wrzucić buraki. Dodać sok z cytryny. Gotować aż buraki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Barszczyk wigilijny
  • Zupa maślankowa (polewka)

    Boryz

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-06-13

    1. 6-8 ziemniaków (średnich lub dużych) pokrój w grubsze plastry (do 1 cm) 2. Zagotuj je, tak aby nadawały się do jedzenia w posolonej wodzie(w maślance ziemniaki już więcej się nie dogotują). 3. W międzyczasie gdy ziemniaki się gotują, pokrój 1-2 cebule i ok...

    więcej

  • Zupa warzywna z bazylią

    mala_mi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-08-27

    Doprowadzamy wywar z warzyw do wrzenia. W tym czasie myjemy i obieramy por, seler i marchewkę. cukinię tylko myjemy. Obieramy cebulę i ząbki czosnku. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Wrzucamy je do wywaru, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię. Gotujemy ok. 20 minut.

    więcej

  • zupa pieczarkowa

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-17

    1.Średnią marchewkę, małą pietruszkę, 1/4 wielkości selera zetrzeć na tarce 2.Rozpuścić łyżeczkę masła w garnku i wrzucić tam włoszczyznę... lekko poddusić 3.Posolić do smaku 4.Na końcu wrzucić pieczarki i chwile jeszcze gotować 5.Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będzie miękka należy wrzucić...

    więcej

»kategorie: