Zupa z zielonego groszku z nitkami

Autor: Gastrosfera (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

 Zupa z zielonego groszku z nitkami

Składniki:

  • makaron
  • wywar kostno-jarzynowy 1 ½ litra
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • groszek świeży lub mrożony 200g
  • śmietana kwaśna 18% 100ml
  • sól. pieprz do smaku
  • makaron Międzybrodzki nitki 1 paczka

Jak przygotować:

1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka).
2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Informacje dodatkowe

Kategoria: zupy

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: łatwe

Przepis: własny

Komentarze

  • Squall, 2012-08-30

    Fajne cycki

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



zupy: podobne przepisy

  • Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-23

    Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, kalafior, ziemniaki oraz marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy, następnie zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu ok. 30...

    więcej

    Jesienny krem jarzynowy z chrupiącym chlebem
  • Zupa warzywna

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Do rozpuszczonego w garnku masła dodać startą marchew i lekko podsmażyć. Dolać około 1 litr wody, dodać kostkę rosołową, sól oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 10 min, po czym dodać mrożone warzywa i całość zagotować.

    więcej

  • Zupa grzybowa z krajanką

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-12

    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a...

    więcej

    Zupa grzybowa z krajanką
  • zupa porowo - ziemniaczana

    Gruba Jadzia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-08

    1.Pora kroimy w plastry, jego białą część i trochę zielonej. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 2.W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pora. Dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. 3alewamy bulionem, dodajemy ziemniaki, przykrywamy, gotujemy 10-15 min, aż warzywa zmiękną. Dodajemy...

    więcej

    zupa porowo -  ziemniaczana
  • Zupa cebulowa z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-08-17

    1.Pokroić cebulę w grube pióra, podsmażyć na łyżce oleju. Po kilku minutach dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do cebuli. 2.Całość zalać wodą i winem. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz sos sojowy...

    więcej

    Zupa cebulowa z żółtym serem
»kategorie: