pao77

sortuj według:
  • PATISON W CIEŚCIE Z KUSKUSEM I KOLOROWĄ PAPRYKĄ

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    1.Patisona umyć,obrać i pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. 2.Z jajek, wody i mąki kukurydzianej wyrobić ciasto, doprawić solą i pieprzem. Kawałki patisona zanurzać w cieście i smażyć na patelni na złoty kolor. 3.apryki pokroić w paski, usmażyć na małej ilości tłuszczu, podlać rosołkiem, chwilę...

    więcej

    PATISON W CIEŚCIE Z KUSKUSEM I KOLOROWĄ PAPRYKĄ
  • CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Cukinię umyć,obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. 2.Odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem.ser pleśniowy pokroić w plastry. 3.Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki...

    więcej

    CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM
  • MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię obrać,usunąć nasiona i pokroić w paski. 2.Patelnię skropić oliwą z oliwek, dodać cukinię. Usmażyć do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem.Makaron przełożyć na dużą patelnię, dodać sos pesto. Chwilę podgrzewać,cały czas mieszając...

    więcej

    MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ
  • BISZKOPTOWE BABECZKI Z JAGODAMI I Z LUKREM

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-08-09

    1.4jajka utrzeć z 9 łyżkami cukru i opakowaniem cukru waniliowego do białości. 2.Następnie dodać 9 łyżek mąki tortowej, 9 łyżek oleju i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. 3.Formę do muffinek lekko wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości,...

    więcej

    BISZKOPTOWE BABECZKI Z JAGODAMI I Z LUKREM
  • SAŁATKA Z TUŃCZYKA

    pao77

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Ryż ( 1 woreczek) ugotować na sypko.Tuńczyka rozgnieść widelcem.Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. 2.Składniki połączyć ze sobą, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku 3.Wstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

    więcej

    SAŁATKA Z TUŃCZYKA
  • NALEŚNIKI PO ZBÓJNICKU

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-10

    1.Ciasto: - 1 opakowanie mrożonego szpinaku (kupiłam w Lidlu, taki rozdrobniony ze śmietaną) - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - szczypta soli Farsz: - 1 cebula - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 kg pieczarek ( lub grzybów...

    więcej

  • KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-13

    - 1 podwójna pierś z kurczaka (duża) - chipsy kukurydziane o smaku burrito - przyprawa do kurczaka - sól i pieprz - 1-2 jajka - 1 torebka ryżu parabolicznego - po połowie zielonej i czerwonej papryki - 1 duży pomidor - 2-3 ząbki czosnku - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej - 1 cebula...

    więcej

    KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU
  • STEFANKA CHAŁWOWO-RUMOWA

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-15

    - 200 g miękkiej margaryny - 100 g chałwy - kieliszek dobrego rumu - 3 opakowania herbatników ( 3x 50 g) - kawa mielona lub kakao do posypania Miękką margarynę utrzeć dodając do niej rum i pokruszoną chałwę, dokładnie wyrobić. Na deseczce lub na płaskiej paterze wyłożyć papier...

    więcej

    STEFANKA CHAŁWOWO-RUMOWA
  • KREM PIECZARKOWY

    pao77

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-12-21

    Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli wrzucić pieczarki. Podsmażać, aż do nabrania złocistego koloru. Zalać dwoma szklankami rosołu,dodać marchew, gotować do miękkości...

    więcej

    KREM PIECZARKOWY

»kategorie: