Gastrosfera

sortuj według:
  • Szybkie chilli con carne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-06-20

    Wykonanie: Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką...

    więcej

    Szybkie chilli con carne
  • Grillowane brokuły z serem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-29

    Przygotowanie: 1. Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki 2. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem 3. Brokuły układamy na grillu i...

    więcej

    Grillowane brokuły z serem
  • Spaghetti bolognese z paryżanek

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-12

    1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2.Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy,...

    więcej

    Spaghetti bolognese z paryżanek
  • Sałatka Grecka z parówkami

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-27

    1.Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. 2.Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. 3.Następnie całość udekorować bazylią...

    więcej

    Sałatka Grecka z parówkami
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

     Zupa z zielonego groszku z nitkami
  • Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-19

    Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą...

    więcej

    Sałatka jesienna z sosem koperkowym
  • zapiekanka z cukinią

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-09-20

    Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do...

    więcej

    zapiekanka z cukinią
  • muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-20

    Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy...

    więcej

    muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie
  • Paryżanki zapiekane w cukinii

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-09-21

    Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany...

    więcej

    Paryżanki zapiekane w cukinii
1 | 2 | 3

»kategorie: