koziol

sortuj według:
  • Cytrynówka

    koziol

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2008-06-07

    Potrzeba nam ok. 3-4 cytryn. 1) Cytryny dokładnie myjemy. 2) Obieramy ze skórki, skórek nie wyrzucamy, tylko wkładamy do słoika, dodajemy cukier, zalewamy 0,5l wrzątku, mieszamy. 3) Obrane cytryny kroimy na kawałki (raczej większe niż mniejsze) i wrzucamy do drugiego...

    więcej

  • Makaron z parówkami

    koziol

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-07

    1) Wstawiamy makaron (wg przepisu na opakowaniu, na 2 osoby odpowiednia ilość to pół paczki) 2) Parówki (3 na osobę) obieramy ze skórki, kroimy na plasterki grubości ok. 8mm, wrzucamy na patelnię 3) Wrzucamy na patelnię zawartość "papierka" i dolewamy tyle...

    więcej

  • Ryż wg Kozioła

    koziol

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-07

    1) gotujemy ryż 2) kroimy schabowe w paski lub kostkę (grubość 1cm) 3) wrzucamy warzywa na patelnię, stawiamy na średnim ogniu 4) gdy trochę zmiękną dorzucamy mięso 5) jeżeli w woreczku z warzywami była saszetka z przyprawami, to teraz jest dobry moment, aby dodać jej...

    więcej

  • Zupka chińska po studencku

    koziol

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-06

    Zupkę wrzucamy do talerza, dorzucamy połamany suchy chleb i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy pod przykryciem na 3 minuty.

    więcej

  • Zupka chińska po królewsku

    koziol

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-07

    Wrzucamy zupkę do głębokiego talerza, obieramy parówki, kroimy i dorzucamy. Zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na 3 minuty.

    więcej

  • Makaron z sosem

    koziol

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-09

    1) Cebulę kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem mielonym (1 opakowanie- ok. 500g), wrzucamy na patelnię, dodajemy oleju 2) Smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu (jeżeli mamy dobrą patelnię to na dużym - będzie szybciej 3) W połowie smażenia wstawiamy makaron 4)...

    więcej

  • Cherry Cock

    koziol

    do 10 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-03-15

    1. Bierzemy litr Coli (najlepiej oryginalnej) i upijamy połowę 2. Dolewamy do pełna wódki "Wiśniówki" - polecam Soplicę 3. Smacznego!

    więcej

  • Cukinia smażona

    koziol

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-06-20

    1) Cukinię dokładnie myjemy (nie trzeba obierać) i kroimy w plastry grubości 8mm, wyrzucamy końce 2) Potrzebujemy 2 talerzy: na pierwszy wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem, na drugi wrzucamy kilka łyżek mąki 3) Rozgrzewamy nieco tłuszczu na patelni 4) Moczymy...

    więcej


»kategorie: