coralina

sortuj według:
  • sałatka z tuńczykiem i fetą

    coralina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-05-20

    Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła...

    więcej

  • Zupa warzywna

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Do rozpuszczonego w garnku masła dodać startą marchew i lekko podsmażyć. Dolać około 1 litr wody, dodać kostkę rosołową, sól oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować około 10 min, po czym dodać mrożone warzywa i całość zagotować.

    więcej

  • Sałatka do obiadku

    coralina

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Sałatę umyć i porwać na kawałki, dodać groszek i kukurydzę, wszystko zalać sosem sałatkowym.

    więcej

  • blaszka z pieczonym mięsem i warzywami

    coralina

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-05-20

    Warzywa kroimy w ćwiartki (ziemniaki można drobniej, żeby się szybciej upiekły), wrzucamy do miski i obsypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi (lub innymi według uznania). Udka myjemy i doprawiamy w podobny sposób. Blaszkę smarujemy olejem i...

    więcej

  • Ryż z warzywami i szynką

    coralina

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-28

    Do osolonej, gotującej się wody wkładamy ryż - gotujemy ok 20min, na małym ogniu. W tym czasie kroimy mięso, cebulę i resztę warzyw i podsmażamy na patelni. Gdy ryż jest gotowy, łączymy wszystko w garnku, mieszamy i doprawiamy do smaku.

    więcej

  • Pasta z groszku

    coralina

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-17

    Odcedzamy groszek z puszki i ugniatamy na jednolitą masę. Dodajemy dwie łyżki majonezu i dwie łyżki śmietany, wszystko mieszamy, dodajemy sól, pieprz, można np. suszony czosnek

    więcej

  • Grzaniec

    coralina

    do 10 minut, średnie, 10-20zł, 2008-05-20

    Wino wlać do garnka, dodać goździki i miód do smaku (lub gotową przyprawę). Można także dodać pokrojone w ćwiartki plasterki nieobranej pomarańczy.Gotujemy, aż będzie mocno ciepłe, trzeba uważać, aby przypadkiem nie zawrzało! ;)

    więcej


»kategorie: