sortuj według:
  • Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-05-15

    1. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, na patelni, na małym ogniu. 2. Szparagi gotujemy do miękkości (ok.10min.) w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy. 3. Na gofry Dan Cake wykładamy połowę podsmażonej szynki, układamy po cztery szparagi i kładziemy po plastrze...

    więcej

  • Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-06-01

    Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać...

    więcej

  • Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-10-31

    W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z...

    więcej

  • Makaron z pieczarkami i szparagami

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. 2 porcje ulubionego makaronu ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić 2. Pieczarki obrać i pokroić na 4 części. Pół pęczka cienkich szparagów dobrze umyć. Odciąć 2 cm od końcówek. Pozostałe szparagi pokroić na 2 cm kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, 3. Masło...

    więcej

  • Naleśniki zapiekane ze szparagami, w śmietanie

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-03-11

    1.Przygotowujemy naleśniki bez cukru. 2.Na każdego naleśnika dajemy plaster sera i 2 szparagi, zwijamy w rulon. Tak samo postępujemy z następnymi naleśnikami. Układamy w piramidkę, na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. 3.Całość polewamy śmietaną wymieszaną z ziołami. 4.Zapiekamy w nagrzanym...

    więcej

  • Pieczarki nadziewane szparagami

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-11

    Składniki: 5 dużych pieczarek 200 g konserwowych szparagów 1/3 papryki 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano ok. 3 łyżek kaszy mannej 2 plastry sera żółtego 1 jajko bułka tarta otręby owsiane olej 1. Pieczarki obieramy i łyżeczką lekko wydrążamy środek. 2. Odsączone szparagi kroimy na bardzo...

    więcej

  • Risotto ze szparagami

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła. Cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić na patelnie z masłem. Zeszklić na małym gazie. 2. 100 g ryżu (ryż z 1 torebki) wrzucić na patelnie i dokładnie wymieszać aby każde ziarenko było w maśle. 3. Ryż zalać ok 200 ml bulionu. Jak wyparuje to dolać następne 200...

    więcej

  • Szparagi z serem gouda i boczkiem na cieście drożdżowym

    lekka pizza ze szparagami

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-06-29

    1.Mąkę przesiać do miski przez sito, dodać sól i wymieszać. Do letniej wody dodać cukier, drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać roztwór do mąki i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. 2.Po tym czasie, powoli wlewając oliwę, zarobić elastyczne ciasto....

    więcej

  • Szparagi z serem gouda i boczkiem na cieście drożdżowym

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-07-01

    1.Mąkę przesiać do miski przez sito, dodać sól i wymieszać. Do letniej wody dodać cukier, drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać roztwór do mąki i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. 2.Po tym czasie, powoli wlewając oliwę, zarobić elastyczne ciasto....

    więcej

  • Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami

    lekka sałatka ze szparagami, serem i migdalami

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-06-29

    1.Szparagi dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i odcinamy stwardniałe końcówki. Wrzucamy do podłużnego garnka z zimną wodą, tak aby główki warzyw wystawały ponad taflę. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotujemy na małym ogniu ok. 8 min. 2.W tym samym czasie rozgrzewamy...

    więcej

1 | 2
»kategorie: