sortuj według:
  • przepis na tani makaron z tuńczykiem

    kloi

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-08

    1. na patelni rozpuścić serek topiony, 2. do niego dodać pokrojoną w księżyce jedną cebulę, pięć skrojonych w paski pieczarek oraz przeciśnięty przez maszynkę ząbek czosnku 3. do wszystkiego dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki 4. doprawiamy do smaku i trzymamy jeszcze przez chwilę na...

    więcej

  • Zupa z zielonego groszku z nitkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-23

    1.Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). 2.Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

    więcej

  • Ala spagetti

    Niunia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-12-22

    Makaron odgotowujemy w wodzie 15 minut. Odcedzamy na sitku. Następnie sos podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą. Makaron wykładamy na talerz i polewamy gorącym sosem. Podajemy na gorąco.

    więcej

  • Bakłażan z makaronem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-08-26

    Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość...

    więcej

  • Banalna zapiekanka makaronowa

    ikunia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-05

    1.Paczkę makaronu typu świderki wsypać do miski. 2.Dodać 30-50 dag mięsa mielonego oraz 1,5 dużej cebuli pokrojonej w kostkę. 3.W osobnym pojemniku rozrobić sos z torebki według przepisu i wlać do miski. 4. Wszystko wymieszać dokładnie i przełożyć do wysmarowanego margaryną naczynia...

    więcej

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-02

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. ...

    więcej

  • Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-30

    Krok 1 Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut. Krok 2 Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni. Krok 3 Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krok 4 Do...

    więcej

  • Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym

    Gość

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2015-11-30

    Świeży szpinak umyć, usunąć ogonki i dusić na patelni aż będzie miękki. Przed końcem duszenia wbić jajko, dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Dodać połowę śmietany. Ser żółty zetrzeć na tarce i połowę wymieszać ze szpinakiem. Całość podgrzać i ponownie wymieszać. Cannelloni...

    więcej

  • Canneloni z mieśkiem w sosie pomidorowym

    ss

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-02-04

    1.500g miesą mielonego mieszanego usmażyć z 1 czerowna papryka i jedna cebulą, gdy będzie zasmazone dodac sos pomidorowy z kartonu- farsz gotowy 2. Do rondelka wrzucic druga cebulę pokrojona w kostkę, 1 paprykę czerwoną , 1 zielona i jedna zółtka pokrojona w plasterki dobrze poddusić na...

    więcej

  • Capellini alla marinara

    Synertime

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-15

    Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy....

    więcej

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
»kategorie: