sortuj według:
  • kopytka

    mahdalena

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-16

    ugotować i zmielić ziemniaki, wbić jaja, dodać sól, wszystko dobrze wymieszać, stopniowo dodawać mąkę (do uzyskania pulchnej masy); ciasto podzielić i uformować wałeczki nieco grubsze niż palec, ciąć pod kątem 45 stopni na paski grubości ok. 3cm; gotować ok. 3 minuty (do...

    więcej

  • łatwe kopytka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-22

    1. Ugotować pół kilograma obranych ziemniaków 2. Kiedy będą już chłodne należy je sprasować maszynką 3. Wyłożyć te zmielone ziemniaki na stolnicy i podzielić na 4 równe części. W miejsce 1 ćwiartki należy wsypać mąkę pszenną 4. Aby ciasto się lepiej kleiło trzeba dodać całe jajko 5. Wszystko...

    więcej