z pomarańczy

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • pomarańcze
  • olej
  • czarny pieprz

Jak przygotować:

Pomarańcze dokładnie umyć i obrać, usuwając z nich dokładnie tę białą warstwę, znajdującą się tuż pod skórką. Pokroić w cieniutkie plastry, usunąć pestki. Posypać pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym), polać kilkoma łyżkami oliwy i odstawić na 30 minut.


Informacje dodatkowe:

Przepis dla wszystkich, którzy jeszcze nie poczuli powołania kucharskiego, a w kuchni dostają alergii (bynajmniej nie na składniki pokarmowe ;)).

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałatka owocowa z jogurtem

    kaktusik

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Banany i pomarańcze obrać, podzielić na małe cząstki. Wlać do niedużej salaterki jogurt, ubić go energicznie z cukrem. Dodać owoce. Podawać natychmiast.

    więcej

  • Sałatka taco w miseczce z tortilli

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-01-11

    1. Do formy na babkę lub specjalnej formy do tortilli wkładamy tortille od dan cake, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, pilnując by placki nie przypiekły się zbyt mocno. 2. Gotowe tortille wyjmujemy z forem i czekamy aż ostygną. Sałatę szarpiemy na mniejsze...

    więcej

    Sałatka taco w miseczce z tortilli
  • Sałatka taco w miseczce z tortilli

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-01-11

    1.Do formy na babkę lub specjalnej formy do tortilli wkładamy tortille od dan cake, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, pilnując by placki nie przypiekły się zbyt mocno. Gotowe tortille wyjmujemy z forem i czekamy aż ostygną. 2.Sałatę szarpiemy na mniejsze kawałki...

    więcej

    Sałatka taco w miseczce z tortilli
  • Klasyka Tuńczyka

    Autor

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-16

    Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy go z pozostałymi składnikami sosu sałatkowego. Fasolę gotujemy, w dużej ilości osolonej wody, aż do miękkości przez około 35-40 min. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Od papryki odcinamy końcówkę,...

    więcej

    Klasyka Tuńczyka
  • Gastrosfera

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-04-19

    1.Sos winegret: - musztarda(1 łyżka) - sok z 1 cytryny - oliwa z oliwek (50ml) - sok jabłkowy (100ml) - cukier (1 łyżeczka) - sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 2.Wszystkie warzywa dokładnie umyć. 3.Ogórka i pora pokroić w talarki,...

    więcej

    Gastrosfera
»kategorie: