Wiosenna Sałatka

Autor: Dorota

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ziemniaki
  • szczypior
  • fasola
  • majonez
  • ogórek małosolny
  • koperek
  • czerwona fasolka konserwowa
  • majonez

Jak przygotować:

Pokroić w kostkę: ugotowane ziemniaki(ok. 4-5 szt)i ogórki małosolne(też ok 3-4 szt) trochę grubiej niż na sałatkę warzywną Pokroić szczypior(ok. pół pęczka najlepiej takiego grubego)i koperek (koperku to sporo)Wszystko to razem delikatnie mieszamy z odcedzoną fasolą czerwoną z puszki dodajemy łyżke majonezu solimy pieprzymy i jemy.Spróbujcie


Informacje dodatkowe:

Wszystkie składniki mieszamy na oko do smaku

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • saładka z tuńczyka

    marceau

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2009-08-28

    1. gotujemy makaron oraz brokuła (oddzielnie) kroimy w małe cząstki (brokuła tylko ;p) 2.tuńczyk odcedzamy 3.wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez sól i pieprz dla smaku można jeszcze dodać natke pietruszki ;P mniam mniam

    więcej

  • Sałatka paprykowa z serem i kukurydzą

    Aneta

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-30

    Po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Do tego dodać główkę sałaty (umyć, osłuszyc, porwać), pokroioną w paski cebulę (czerwoną), kukurydzę z puszki oraz 20 dag goudy (pokrojonej w trójkaciki). Składniki...

    więcej

  • Sałatka dziadka Irka

    glodnakucharka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-08-26

    1.Umyj pomidory. 2.Pokrój w dużą kostkę wszystkie warzywa 3.Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zajadaj się sałatką mojego dziadka :D

    więcej

  • Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami

    lekka sałatka ze szparagami, serem i migdalami

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-06-29

    1.Szparagi dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i odcinamy stwardniałe końcówki. Wrzucamy do podłużnego garnka z zimną wodą, tak aby główki warzyw wystawały ponad taflę. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotujemy na małym ogniu ok. 8 min. 2.W tym samym czasie rozgrzewamy...

    więcej

    Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami
  • sałatka grecka

    martucha984

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-09

    1.umyć i pokroić ogórka, pomidory i sałatę 2.dodać ser feta (polecam arle apetine w kostkach) 3.przygotować sos (3 łyżki oleju, trzy łyżki wody, dodać sos i wymieszać) 4.połączyć wszystkie składniki 5. SMACZNEGO

    więcej

»kategorie: