surówka z kapusty pekińskiej

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • marchew
  • pomidory
  • kukurydza w puszce
  • cytryna
  • kapusta pekińska
  • olej
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1.Umytą kapustę pokroić drobno.
2.Pokroić pomidora i dodać do kapusty.
3.Potrzeć marchew,na grubych oczkach, nie za dużo.
4.Dodać kukurydzę i wymieszać składniki z olejem lub oliwą. Pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • saładka z tuńczyka

    marceau

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2009-08-28

    1. gotujemy makaron oraz brokuła (oddzielnie) kroimy w małe cząstki (brokuła tylko ;p) 2.tuńczyk odcedzamy 3.wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez sól i pieprz dla smaku można jeszcze dodać natke pietruszki ;P mniam mniam

    więcej

  • Surowka Coleslaw

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2011-11-27

    1.Kapustę ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy na małej szatkownicy, lekko solimy. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Cebulę drobno posiekać. 2.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. 3.Mieszamy z 1 - 2 łyżkami majonezu i mieszamy. Doprawić pieprzem i solą....

    więcej

    Surowka Coleslaw
  • surówka z kapusty pekińskiej

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-01

    1.Umytą kapustę pokroić drobno. 2.Pokroić pomidora i dodać do kapusty. 3.Potrzeć marchew,na grubych oczkach, nie za dużo. 4.Dodać kukurydzę i wymieszać składniki z olejem lub oliwą. Pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku.

    więcej

    surówka z kapusty pekińskiej
  • Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami

    lekka sałatka ze szparagami, serem i migdalami

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-06-29

    1.Szparagi dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i odcinamy stwardniałe końcówki. Wrzucamy do podłużnego garnka z zimną wodą, tak aby główki warzyw wystawały ponad taflę. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotujemy na małym ogniu ok. 8 min. 2.W tym samym czasie rozgrzewamy...

    więcej

    Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami
  • Klasyka Tuńczyka

    Autor

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-16

    Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy go z pozostałymi składnikami sosu sałatkowego. Fasolę gotujemy, w dużej ilości osolonej wody, aż do miękkości przez około 35-40 min. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Od papryki odcinamy końcówkę,...

    więcej

    Klasyka Tuńczyka
»kategorie: