sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Błyskawiczna sałatka konserwowa

    Casiu

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-03-18

    1. 1/3 szynki konserwowej Krakus (opakowanie 570g) pokrój w prostopadłościany o objętości 0,5 - 1 cm3. 2. Trzy małe ogórki konserwowe pokrój w plasterki 3. Mieszankę warzyw odsączyć z wody. 4. Wszystko wsypać do wysokiego naczynia, dodać sól, sporo pieprzu i 3 łyżki...

    więcej

  • Warzywna sałatka z makaronem

    lbd

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-10-11

    1.Zagotować i przestudzić makaron 2.Ogórki, pomidory, rzodkiewkę i szczypior pokroić w drobną kostkę 3.Pokrojone warzywa wymieszać z makaronem, groszkiem, kukurydzą, majonezem, wegetą i pieprzem ziołowym do smaku

    więcej

  • Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami

    lekka sałatka ze szparagami, serem i migdalami

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-06-29

    1.Szparagi dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i odcinamy stwardniałe końcówki. Wrzucamy do podłużnego garnka z zimną wodą, tak aby główki warzyw wystawały ponad taflę. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotujemy na małym ogniu ok. 8 min. 2.W tym samym czasie rozgrzewamy...

    więcej

    Szparagi z serem Gouda i prażonymi migdałami
  • Sałatka z żółtym serem i kukurydzą

    Sylwusia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-03

    Liście sałaty umyć, osuszyć. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę. Z sera zestrugać cienkie płatki. Ocet winny rozetrzeć ze szczyptą soli i pieprzu. Wlać olej, łyżkę zimnej wody, dokładnie wymieszać. Liście sałaty porwać na kawałki. dodać szynkę, kukurydzę i ser. Wymieszać,...

    więcej

  • Sałatka szopska

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-21

    1.Do miski wrzucić wszystkie składniki. 2.Zalać sosem z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki octu balsamicznego. 3. Doprawić solą i pieprzem

    więcej

    Sałatka szopska
»kategorie: