sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałatka z tuńczyka na kanapki

    studenciak

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-10

    1.Gotujemy 4 jajka na twardo. 2.3 ogórki kiszone, pół cebuli,jajka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski razem z tuńczykiem. 3.Dodajemy 2 łyżki majonezu, mieszamy wszystko przyprawiając pieprzem i odrobiną soli. 4.Wstawiamy do lodówki żeby się schłodziła i na kromki z...

    więcej

  • Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-19

    Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą...

    więcej

    Sałatka jesienna z sosem koperkowym
  • SAŁATKA Z TUŃCZYKA

    pao77

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Ryż ( 1 woreczek) ugotować na sypko.Tuńczyka rozgnieść widelcem.Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. 2.Składniki połączyć ze sobą, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku 3.Wstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

    więcej

    SAŁATKA Z TUŃCZYKA
  • sałatka grecka Ani

    ania

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-12

    Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ogórki, pomidory, paprykę pokroić na kostkę średniej wielkości.Cebulę pokroić w talarki. Fetę pokroić w kostkę ok.1cmx1cm lub słupki.Oliwki wrzucić w całości lub połówki. Całość polać oliwą z oliwek i doprawić wedle własnego uznania.

    więcej

  • WIOSENNA SAŁATKA

    SFERA

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-07

    Sałatę myjemy, a następnie rwiemy na kawałki. Następnie smarujemy ząbkiem czosnku salaterkę i układamy w niej sałatę. Posiekane pomidory i paprykę wykładamy warstwowo na sałatę. Ząbek czosnku mieszamy z olejem dodając kilka kropel cytryny. Polewamy nim sałatkę ok. pół godziny przed...

    więcej

    WIOSENNA SAŁATKA
»kategorie: