sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Ser marynowany w ziołach

    Redaktor

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-29

    Ser pokroić w dwucentymetrowe kostki, dodać oliwki, pokrojoną w krążki paprykę i igiełki rozmarynu. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do słoika i zalać olejem. Odstawić na parę dni, żeby rozmaryn i papryka uwolniły swój smak. Smacznego!

    więcej

    Ser marynowany w ziołach
  • Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-19

    Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą...

    więcej

    Sałatka jesienna z sosem koperkowym
  • Sałatka Cezara

    Martyna

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-26

    Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki i polać octem balsamicznym. Następnie „Sałatkę Cezara” wymieszać z 300 ml jogurtu, odstawić na 4-5 min po czym wymieszać dokładnie sałatę z sosem. Z wierzchu posypać grzankami i startym parmezanem.

    więcej

    Sałatka Cezara
  • Groch z kapustą

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-11-29

    1.Groch wypłukać zalać wodą i gotować ok 35 minut. Odcedzić. 2.Kapustę lekko przepłukać i gotować w wodzie ok 35 minut. Odcedzić. 3. Masło roztopić wymieszać z grochem i kapustą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

    więcej

    Groch z kapustą
  • sałatka z kuskusem i tuńczykiem .

    ttk

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-26

    1. wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. 2. w salaterce przygotować kasze kuskus wg sposobu podanego na opakowaniu, odstawić do ostudzenia. 3. w szklance zmieszać 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki i przyprawić solą i pieprzem. 4. tuńczyka odcedzić z puszki. 5. wszystkie składniki...

    więcej

»kategorie: