sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Toskański lunch

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-18

    1. Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake 2. Kroimy pomidory w półplasterki 3. Tak samo kroimy ser mozzarella 4. Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu 5. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem 6. Posypujemy kaparami i pociętymi w...

    więcej

    Toskański lunch
  • Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-19

    Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą...

    więcej

    Sałatka jesienna z sosem koperkowym
  • Surówka z kapusty włoskiej

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-11

    1. Siatkujemy kapustę na bardzo drobno. 2. Trzemy marchew. 3. Solimy i pieprzymy do smaku. 4. Dodajemy majonez.

    więcej

  • sałatka grecka

    martucha984

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-09

    1.umyć i pokroić ogórka, pomidory i sałatę 2.dodać ser feta (polecam arle apetine w kostkach) 3.przygotować sos (3 łyżki oleju, trzy łyżki wody, dodać sos i wymieszać) 4.połączyć wszystkie składniki 5. SMACZNEGO

    więcej

  • Błyskawiczna sałatka konserwowa

    Casiu

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-03-18

    1. 1/3 szynki konserwowej Krakus (opakowanie 570g) pokrój w prostopadłościany o objętości 0,5 - 1 cm3. 2. Trzy małe ogórki konserwowe pokrój w plasterki 3. Mieszankę warzyw odsączyć z wody. 4. Wszystko wsypać do wysokiego naczynia, dodać sól, sporo pieprzu i 3 łyżki...

    więcej

»kategorie: