sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym

    Fasolka

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-26

    Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur. Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin. Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy,...

    więcej

    Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym
  • Toskański lunch

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-18

    1. Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake 2. Kroimy pomidory w półplasterki 3. Tak samo kroimy ser mozzarella 4. Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu 5. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem 6. Posypujemy kaparami i pociętymi w...

    więcej

    Toskański lunch
  • Sałatka szopska

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-21

    1.Do miski wrzucić wszystkie składniki. 2.Zalać sosem z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki octu balsamicznego. 3. Doprawić solą i pieprzem

    więcej

    Sałatka szopska
  • SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-21

    1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut. 2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w...

    więcej

    SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ
  • Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-23

    Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej). Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą,...

    więcej

    Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki
»kategorie: