sałatka z tuńczykiem i fetą

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • cebula
  • pomidory
  • ser feta
  • groszek w puszce
  • tuńczyk w puszce w kawałkach

Jak przygotować:

Gotujemy około 400g makaronu (niecałe opakowanie) w osolonej wodzie, najlepiej żeby był al dente. Do makaronu dodajemy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, pół puszki zielonego groszku, pomidora pokrojonego w kostkę, tuńczyka, fetę. Całość mieszamy, doprawiamy (pieprz, sól, zioła prowansalskie lub oregano, ja dodaję jeszcze czosnek suszony - Knorra w kostce).


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o kształt makaronu, to najładniej wyglądają kokardki.
Sałatka najlepiej smakuje po odstawieniu jej do lodówki na jakiś czas.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałata z fetą i majonezem

    Samosia

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-07-18

    1. Sałatkę rwiemy na mniejsze części. 2. Fetę kroimy w małą kostkę. 3. Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem. 4. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki.

    więcej

    Sałata z fetą i majonezem
  • saładka z tuńczyka

    marceau

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2009-08-28

    1. gotujemy makaron oraz brokuła (oddzielnie) kroimy w małe cząstki (brokuła tylko ;p) 2.tuńczyk odcedzamy 3.wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez sól i pieprz dla smaku można jeszcze dodać natke pietruszki ;P mniam mniam

    więcej

  • Sałatka szopska

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-21

    1.Do miski wrzucić wszystkie składniki. 2.Zalać sosem z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki octu balsamicznego. 3. Doprawić solą i pieprzem

    więcej

    Sałatka szopska
  • Mizeria

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-07-03

    Ogórki obieramy cienko ze skórki i kroimy je w plasterki i solimy. Pozostawiamy na 15 min. Po kwadransie odciskamy sok z ogórków. Mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny. Dodajemy posiekany koperek. Polewamy ogórki śmietaną i posypujemy pieprzem. Mieszamy.

    więcej

  • Sałatka do obiadku

    coralina

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Sałatę umyć i porwać na kawałki, dodać groszek i kukurydzę, wszystko zalać sosem sałatkowym.

    więcej

»kategorie: