SAŁATKA Z SZYNKĄ

Autor: mandaryna (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

SAŁATKA Z SZYNKĄ

Składniki:

  • kukurydza w puszce
  • ser zółty
  • jajka
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1.Szynkę,ser i paprykę kroimy w kostkę.Jajko w ćwiartki lub też w kostkę.Składniki wrzucamy do miski,dodajemy kukurydzę,doprawiamysolą,pieprzem oraz majonezem.
2.
3.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 2 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałatka szopska

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-21

    1.Do miski wrzucić wszystkie składniki. 2.Zalać sosem z 3 łyżek oliwy i 1 łyżki octu balsamicznego. 3. Doprawić solą i pieprzem

    więcej

    Sałatka szopska
  • Surówka błyskawiczna

    zenon-a

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-29

    Wymieszać 1/2 główki posiekanej kapusty pekińskiej i kilka szklanek pokrojonych w ćwiartki truskawek (świeżych lub mrożonych).

    więcej

  • Sałatka z tuńczyka na kanapki

    studenciak

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-10

    1.Gotujemy 4 jajka na twardo. 2.3 ogórki kiszone, pół cebuli,jajka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski razem z tuńczykiem. 3.Dodajemy 2 łyżki majonezu, mieszamy wszystko przyprawiając pieprzem i odrobiną soli. 4.Wstawiamy do lodówki żeby się schłodziła i na kromki z...

    więcej

  • Toskański lunch

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-18

    1. Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake 2. Kroimy pomidory w półplasterki 3. Tak samo kroimy ser mozzarella 4. Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu 5. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem 6. Posypujemy kaparami i pociętymi w...

    więcej

    Toskański lunch
  • Mizeria

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-07-03

    Ogórki obieramy cienko ze skórki i kroimy je w plasterki i solimy. Pozostawiamy na 15 min. Po kwadransie odciskamy sok z ogórków. Mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny. Dodajemy posiekany koperek. Polewamy ogórki śmietaną i posypujemy pieprzem. Mieszamy.

    więcej

»kategorie: