Sałata z fetą i majonezem

Autor: Samosia

Ocena

Twoja ocena

Sałata z fetą i majonezem

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
  • 1 kostka sera feta
  • 2 łyżki prażonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Sałatkę rwiemy na mniejsze części.
2. Fetę kroimy w małą kostkę.
3. Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki.


Informacje dodatkowe:

Można podać do smażonego lub grillowanego mięsa.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: cała miska

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • Sałatka brokułowa z migdałami

    Fasolka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-10

    1.Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem. 2.Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni). 3.Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić...

    więcej

    Sałatka brokułowa z migdałami
  • sałatka z kuskusem i tuńczykiem .

    ttk

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-26

    1. wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. 2. w salaterce przygotować kasze kuskus wg sposobu podanego na opakowaniu, odstawić do ostudzenia. 3. w szklance zmieszać 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki i przyprawić solą i pieprzem. 4. tuńczyka odcedzić z puszki. 5. wszystkie składniki...

    więcej

  • Ogórki małosolne

    Magda

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-27

    Na dno naczynia (najlepiej szklane lub gliniane) układamy liście chrzanu i koper. Ogórki starannie myjemy, układamy pionowo. Dodajemy pocięte ząbki czosnku i zalewamy osoloną wodą. Całość przykrywamy liściem chrzanu i talerzykiem.

    więcej

  • Toskański lunch

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-18

    1. Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake 2. Kroimy pomidory w półplasterki 3. Tak samo kroimy ser mozzarella 4. Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu 5. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem 6. Posypujemy kaparami i pociętymi w...

    więcej

    Toskański lunch
  • Surówka z kapusty włoskiej

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-11

    1. Siatkujemy kapustę na bardzo drobno. 2. Trzemy marchew. 3. Solimy i pieprzymy do smaku. 4. Dodajemy majonez.

    więcej

»kategorie: