Przepis na surówkę z czerwonej kapusty

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • marchew
  • jabłka
  • cytryna
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • kapusta czerwona

Jak przygotować:

1. Pół kapusty zetrzeć na dużych oczkach tarki, tak samo 1 marchew i 1 jabłko.
2.Pokropić odrobiną soku z cytryny. Wlać trochę oleju.
3.Przyprawić i wymieszać.

Informacje dodatkowe

Kategoria: surówki i sałatki

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: dla 4 osób

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



surówki i sałatki: podobne przepisy

  • śledĹş ze warzywami

    malgosiata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-07-03

    śledzie pokroić w kawałki wielkości 'kęsa' i wrzucić do durszlaka. warzywa drobno pokroić i dodać do śledzi. wymieszać. doprawić so smaku pieprzem i solą. w misce lub na dużym talerzu obiadowym ułożyć liście sałaty i wyłożyć na nie sałatkę.

    więcej

    śledĹş ze warzywami
  • Sałatka z winogronami i orzechami

    sałatka

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-10-23

    1.Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. 2.Chcąc...

    więcej

    Sałatka z winogronami i orzechami
  • Pyszna sałatka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-10-11

    2 piersi z kurczaka umyć i pokroić w wąskie paski. Natrzeć jarzynką, pieprzem, bazylią i przyprawą kebab- gyros. Pokropić olejem i piec przez 15 min w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni. W tym czasie należy umyć papryki ( żółtą, zieloną i czerwoną- usunąć gniazda)-...

    więcej

  • Surówka z kapusty włoskiej

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-11

    1. Siatkujemy kapustę na bardzo drobno. 2. Trzemy marchew. 3. Solimy i pieprzymy do smaku. 4. Dodajemy majonez.

    więcej

  • Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-23

    Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej). Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą,...

    więcej

    Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki
»kategorie: