Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

Autor: Redakcja1

Ocena

Twoja ocena

Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

Składniki:

  • jajka
  • sól
  • pieprz
  • płatki migdałowe - 50 g
  • likier jajeczny - 2 łyżki
  • kruche mini babeczki do nadzień słonych (np. Dan Cake) – 12 sztuk
  • łosoś wędzony – 100 g
  • majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki

Jak przygotować:

1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych (np. od Dan Cake).

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 12

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Tosty z mozzarellą

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-23

    1.Kromki posmarować masłem. 2.Na 2 z nich nałożyć 2 plastry sera i plaster pomidora. 3.Posypujemy posiekaną bazylią ale nie za dużo. 4. Pieczemy w opiekaczu.

    więcej

  • Dip jogurtowy z pomarańczą

    Sylwusia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Pół kubeczka jogurtu połączyć z połową kubeczka twarożku. 2. Dodać 3 łyżki soku z pomarańczy i 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. 3. Dokładnie wymieszać.

    więcej

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-08-30

    Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. Na płaty ciasta francuskiego...

    więcej

    Ślimaczki z ciasta francuskiego
  • Niebiański omlet

    geostudentka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-27

    1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ubić ze śmietaną. 2.Pianę z białek dodać do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać. 3.Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i rozsmarować na całej powierzchni patelni. 4.Smażyć na...

    więcej

    Niebiański omlet
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

»kategorie: