Tosty z mozzarellą

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • pomidory
  • masło
  • 2 kulki sera mozzarella
  • 4 kromki chleba tostowego
  • kilka listków bazylii

Jak przygotować:

1.Kromki posmarować masłem.
2.Na 2 z nich nałożyć 2 plastry sera i plaster pomidora.
3.Posypujemy posiekaną bazylią ale nie za dużo.
4. Pieczemy w opiekaczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Czosnkowy tost

    Martyna Dzida

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-09-12

    1.Obedrzeć czosnek ze skorupki ochronnej. 2.Natrzeć kanapkę czosnkiem. 3.Do tostera włożyć natartą kanapę i gotowe. Smacznego :)

    więcej

  • Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów

    Mat. prasowe

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-08-01

    1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!

    więcej

    Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów
  • Szybka Kolacja

    banalnielatwe

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1.Podsmaż cebulkę na maśle 2.Ugotuj parówki 3.Przekrój bułkę i posmaruj masłem 4.Potnij parówkę w plasterki 5.Zetrzyj ser i posyp nim parówki 6.Połóż na to cebulkę 7.Polej ketchupem SMACZNEGO ;)

    więcej

  • Panierowane pomidory

    Mosti

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-04

    1. Pomidory oparzyć i obrać ze skórki, wykroić szypułki. Pokroić w 1cm plastry 2. Posypać solą i pieprzem, można też suszoną bazylią 3. Wsypać mąkę do głębokiego talerza, jajka rozbić i roztrzepać w drugim, a bułkę tartą w trzecim. 4. Pomidory obtoczyć w mące, w jajkach i bułce. Na patelni...

    więcej

  • Grzanki czosnkowe z pieczarkami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-19

    Chleb tostowy Czosnek Pieczarki Zioła prowansalskie Sól Olej Pieczarki smażymy na oleju. Grzanki najpierw pieczemy z 1 strony następnie smarujemy ją masłem i zgniecionym czosnkiem. Grzanka ląduje dalej na patelnie czosnkiem do góry. Jak ktoś lubi można posypać ziołami prowansalskimi, posypać...

    więcej

    Grzanki czosnkowe z pieczarkami
»kategorie: