Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Autor: red.

Ocena

Twoja ocena

Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Składniki:

  • • czerwone buraki - 2 średnie sztuki
  • • biała ciecierzyca z puszki – 250 g
  • • czosnek – 1 ząbek
  • • sok z cytryny – 1 łyżka
  • • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • &bul

Jak przygotować:

Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Raclette

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-03-27

    Składniki kładziemy na płycie grzejnej urządzenia. W patelenkach umieszczamy ser. A następnie wkładamy je pod nagrzany grill. Możemy zapiekać dowolne składniki, pamiętajmy tylko, by nie napełniać patelenek zbyt wysoko, ponieważ zbyt duża ilość składników na raz sprawi, że nie upieką się...

    więcej

    Raclette
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-08-30

    Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. Na płaty ciasta francuskiego...

    więcej

    Ślimaczki z ciasta francuskiego
  • OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem. 2. Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut. 3. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę. 4....

    więcej

    OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI
  • Parówki panierowane z sosem wiosennym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-25

    1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. 2.Sos wiosenny Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać,...

    więcej

    Parówki panierowane z sosem wiosennym
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

»kategorie: