Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Autor: red.

Ocena

Twoja ocena

Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Składniki:

  • • czerwone buraki - 2 średnie sztuki
  • • biała ciecierzyca z puszki – 250 g
  • • czosnek – 1 ząbek
  • • sok z cytryny – 1 łyżka
  • • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • &bul

Jak przygotować:

Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-04

    1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek. 2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny. 3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku...

    więcej

    Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-08-30

    Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. Na płaty ciasta francuskiego...

    więcej

    Ślimaczki z ciasta francuskiego
  • Raclette

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-03-27

    Składniki kładziemy na płycie grzejnej urządzenia. W patelenkach umieszczamy ser. A następnie wkładamy je pod nagrzany grill. Możemy zapiekać dowolne składniki, pamiętajmy tylko, by nie napełniać patelenek zbyt wysoko, ponieważ zbyt duża ilość składników na raz sprawi, że nie upieką się...

    więcej

    Raclette
  • Pasta z tuńczyka

    Ulala

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-02

    1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki. 3.Szczypior drobno kroimy. 4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

    więcej

    Pasta z tuńczyka
  • Croque madame – najsłynniejszy francuski tost

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na...

    więcej

    Croque madame – najsłynniejszy francuski tost
»kategorie: