Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Autor: red.

Ocena

Twoja ocena

Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Składniki:

  • • czerwone buraki - 2 średnie sztuki
  • • biała ciecierzyca z puszki – 250 g
  • • czosnek – 1 ząbek
  • • sok z cytryny – 1 łyżka
  • • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • &bul

Jak przygotować:

Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

    kaja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-03-09

    1. Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. 2. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. 3. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. 4....

    więcej

    Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
  • KASZI

    Andrzej Zamojski, fundacja@kaszi.eu

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-11-27

    Przepis na KASZI WEGETARIAŃSKIE Składniki: 1/2 szklanki kaszy – pęczak jęczmienny 1 i 1/2 szklanki wody ½ kostki rosołowej warzywnej 3-4 krople oliwy z oliwek 1 łyżeczka kaszy mannej 4 prasowane arkusze alg morskich nori 100 g serka do smarowania PHILADELFIA 4-5 śliwek suszonych...

    więcej

    KASZI
  • Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-31

    Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać...

    więcej

     Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
  • Tortilla z kurczakiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-26

    Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak,...

    więcej

    Tortilla z kurczakiem
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
»kategorie: