Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Autor: red.

Ocena

Twoja ocena

Tosty XXL z buraczanym hummusem i kaparami

Składniki:

  • • czerwone buraki - 2 średnie sztuki
  • • biała ciecierzyca z puszki – 250 g
  • • czosnek – 1 ząbek
  • • sok z cytryny – 1 łyżka
  • • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • &bul

Jak przygotować:

Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Muffinki z Płatkami Czekoladowymi

    Pyszka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-24

    1. W pierwszej misce zmieszać wszystkie suche składniki: cukier, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. 2. Do drugiej miski wlać wszystkie mokre składniki i połączyć razem. Powstałą masę z drugiej miski dodać do suchych składników. 3. Pokroić banana i dodać do ciasta. Gotową masę...

    więcej

    Muffinki z Płatkami Czekoladowymi
  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • Croque madame – najsłynniejszy francuski tost

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na...

    więcej

    Croque madame – najsłynniejszy francuski tost
  • Mini kanapeczki z konfiturą z buraka i śledzikiem

    Redaktorzy

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-08

    1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na maśle. Dodać starkowane na grubym oczku buraki, cukier, sok z cytryny i ocet jabłkowy. Doprawić imbirem, cynamonem i dusić na wolnym ogniu do miękkości, często mieszając. 2.Po ok. 30 minutach, gdy płyn odparuje, a buraki zmiękną dodać podprażone na...

    więcej

    Mini kanapeczki z konfiturą z buraka i śledzikiem
  • Wafle słonecznikowe marki Britta z avocado i jajkiem poszetowym

    Sawex

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2017-04-03

    1. W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj. 2. Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem). 3. Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone...

    więcej

    Wafle słonecznikowe marki Britta z avocado i jajkiem poszetowym
»kategorie: