Tortilla z kurczakiem

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Tortilla z kurczakiem

Składniki:

  • • 4 placki tortilli • 300 g fileta z kurczaka • 4 liście sałaty strzępiastej
  • • 12 plastrów pomidora • 1 żółta papryka • 1 czerwona papryka
  • • 1 średnia

Jak przygotować:

Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

    Redakcja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-06

    1.Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. 2.Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. 3.Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. 4.Gotową masę przekładamy do...

    więcej

    Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-11-29

    Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia...

    więcej

    Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym
  • Pasta herbaciany łosoś

    buszująca w garach

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-02-21

    1. Włożyć razem plastry łososia, masło, zawartość torebek herbacianych, łyżkę wody i koperek do miksera. Następnie całość zmiksować, aż do uzyskania jednolitego koloru. 2. Podawać na talerzach z chlebem.

    więcej

    Pasta herbaciany łosoś
  • Wiosenne babeczki z nowalijkami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-02

    - Twaróg łączymy z jogurtem i wyrabiamy jednolitą masę. - Dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek, posiekany koperek. - Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. - Kolorową masę wkładamy do Babeczek z ciasta kruchego Dan Cake. By nadać im wiosenną formę, dekorujemy cząstkami...

    więcej

    Wiosenne babeczki z nowalijkami
»kategorie: