Tortilla z kurczakiem

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Tortilla z kurczakiem

Składniki:

  • • 4 placki tortilli • 300 g fileta z kurczaka • 4 liście sałaty strzępiastej
  • • 12 plastrów pomidora • 1 żółta papryka • 1 czerwona papryka
  • • 1 średnia

Jak przygotować:

Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

  • Pieczarki nadziewane szparagami

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-11

    Składniki: 5 dużych pieczarek 200 g konserwowych szparagów 1/3 papryki 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano ok. 3 łyżek kaszy mannej 2 plastry sera żółtego 1 jajko bułka tarta otręby owsiane olej 1. Pieczarki obieramy i łyżeczką lekko wydrążamy środek. 2. Odsączone szparagi kroimy na bardzo...

    więcej

    Pieczarki nadziewane szparagami
  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-04

    1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek. 2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny. 3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku...

    więcej

    Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
  • Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami

    redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-11-29

    Cukinię zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Mąkę, żółtka, mleko, olej, proszek do pieczenia oraz sól połączyć i miksować do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość (taką jak w przypadku ciasta na naleśniki). W osobnej misce ubić białka na sztywno i...

    więcej

    Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami
»kategorie: