Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów

Autor: Mat. prasowe

Ocena

Twoja ocena

Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • Szynka w galarecie ZM Pekpol
  • 1 łyżka cukru
  • pieprz czarny do smaku
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki majonezu
  • garść pokrojonej

Jak przygotować:

1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!


Informacje dodatkowe:

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 2

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Małe sałatki makaronowe z granatem i kozim serem

    Synertime

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-29

    1.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy w głębokim tłuszczu do miękkości (ok. 10 minut). W tym czasie przygotowujemy makaron wg zaleceń producenta. 2.Pierś z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kiedy będzie już...

    więcej

    Małe sałatki makaronowe z granatem i kozim serem
  • Bananowy hot dog

    hefalump

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-08-29

    1. Bułkę do hot doga (ew. odpowiedniej długości kawałek bagietki) przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć część miękkiego środka. Połówki opiec w tosterze lub piekarniku. 2. Orzeszki ziemne grubo posiekać, uprażyć na patelni (najlepiej bez tłuszczu), aż zaczną intensywnie pachnieć....

    więcej

  • Pasta jajeczno-szynkowa

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Masło ucieramy z sokiem z cytryny. Szynkę siekamy dość drobno. Jajka siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szyni i masła. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

    więcej

  • glazurwoana marchewka

    hefalump

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Marchewki oczyścić, umyć, oskrobać, pokroić na grube plasterki. 2. Rozgrzać masło (1-2 łyżeczki), włożyć marchewki i smażyć 5 min. mieszając, dodać bulion, sól, cukier, zmniejszyć ogień i dusić, aż marchewki pokryją się szklistym sosem.

    więcej

  • Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

    Redakcja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-06

    1.Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. 2.Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. 3.Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. 4.Gotową masę przekładamy do...

    więcej

    Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado
»kategorie: