Szybka Kolacja

Autor: banalnielatwe (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • parówki
  • cebula
  • masło
  • ser zółty
  • ketchup
  • sól
  • bułka

Jak przygotować:

1.Podsmaż cebulkę na maśle
2.Ugotuj parówki
3.Przekrój bułkę i posmaruj masłem
4.Potnij parówkę w plasterki
5.Zetrzyj ser i posyp nim parówki
6.Połóż na to cebulkę
7.Polej ketchupem

SMACZNEGO ;)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Krążki cebulowe

    pati

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-08

    1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut. 2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. 3. W tak przygotowanym...

    więcej

  • Placki z jabłkami

    Pyza

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-05-05

    składniki: * kubek kefiru 400g * ok.1-1,5 szkl. mąki pszennej (ilość dodanej mąki zależy od gęstości kefiru i wielkości jaj) * 2 jajka * 1 op. cukru waniliowego 16g * 1/4 łyżeczka soli * 2 duże jabłka, najlepiej odmiany Antonówka * po 1/2 łyżeczki proszku...

    więcej

    Placki z jabłkami
  • Panierowane pomidory

    Mosti

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-04

    1. Pomidory oparzyć i obrać ze skórki, wykroić szypułki. Pokroić w 1cm plastry 2. Posypać solą i pieprzem, można też suszoną bazylią 3. Wsypać mąkę do głębokiego talerza, jajka rozbić i roztrzepać w drugim, a bułkę tartą w trzecim. 4. Pomidory obtoczyć w mące, w jajkach i bułce. Na patelni...

    więcej

  • Panierowana cukinia

    czarnamalina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-08-22

    1. Cukinię obrać i pokroić na grube plastry 2. Przygotować panierkę mieszając jajka z przyprawami 3. Każdy plasterek zamoczyć w panierce z obu stron, następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na podgrzanym wcześniej oleju.

    więcej

  • Śledzie w oleju

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-16

    Śledzie przepłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 szt. z jednego fileta). Układamy w misce, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy 2-3 duże celule na prążki i pokrywamy nią śledzie, dodajemy jeszcze pokrojoną paprykę i natkę pietruszki. Całość polewamy...

    więcej

»kategorie: