Śledzie w oleju

Autor: Magda (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cebula
  • papryka
  • olej
  • wiaderko śledzi - matjasów
  • natka pietruszki

Jak przygotować:

Śledzie przepłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 szt. z jednego fileta). Układamy w misce, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy 2-3 duże celule na prążki i pokrywamy nią śledzie, dodajemy jeszcze pokrojoną paprykę i natkę pietruszki. Całość polewamy obficie olejem (prawie musi pokryć śledzie).


Informacje dodatkowe:

Znakomita przekąska.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Szybka Kolacja

    banalnielatwe

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1.Podsmaż cebulkę na maśle 2.Ugotuj parówki 3.Przekrój bułkę i posmaruj masłem 4.Potnij parówkę w plasterki 5.Zetrzyj ser i posyp nim parówki 6.Połóż na to cebulkę 7.Polej ketchupem SMACZNEGO ;)

    więcej

  • Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-18

    Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum. Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na...

    więcej

    Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
  • Kanapki a la Małysz ;)

    rudas

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    Dwie kromki chleba smarujemy cienką warstwą margaryny, żeby dodatki nam nie spadły. Na jednej kromce układamy wedle uznania plasterki bananów, orzechy włoskie, ziemne, nerkowca, rodzynki, itp. Przykrywamy drugą kromką chleba.

    więcej

  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
  • TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem. 2. Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej. 3. Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.

    więcej

    TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
»kategorie: