SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA MATJAS, SELERA NACIOWEGO I KORNISZONÓW

Autor: Matylda Dubiecka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryba - filety
  • filety ze śledzia a’la Matjas FJØRD FISKURSSON
  • seler naciowy min korniszony
  • gruszka
  • cebula czerwona
  • marchewka
  • szczypior
  • sezam czarny
  • musztarda francuska
  • majonez
  • pieprz

Jak przygotować:

Przygotowanie:
1. Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę.
2. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski).
3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy ziarna sezamu (czarny uatrakcyjni danie), łyżkę musztardy francuskiej i majonezu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: porcja sałatki

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Szybka Kolacja

    banalnielatwe

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1.Podsmaż cebulkę na maśle 2.Ugotuj parówki 3.Przekrój bułkę i posmaruj masłem 4.Potnij parówkę w plasterki 5.Zetrzyj ser i posyp nim parówki 6.Połóż na to cebulkę 7.Polej ketchupem SMACZNEGO ;)

    więcej

  • Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

    (fot. GRANEX)

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-11-02

    1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 2.Doprawić do smaku solą. 3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

    więcej

    Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem
  • Grillowane pieczarki z żółtym serem

    gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-05-20

    Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla...

    więcej

  • chleb w jajku

    cookingcook

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-07-20

    1.Rozbić 2-5 jaj. Rozbełtać je razem z wegetą. 2.Rozgrzać patelnię z olejem, bądź oliwą. 3.Zamoczyć kawałek chleba, aby jajko z przyprawą pokryły całą kromkę. 4.Chleb w jajku położyć na rozgrzaną patelnię i smażyć do złotego koloru. 5. SMACZNEGO :)

    więcej

    chleb w jajku
  • Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-05-15

    1. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, na patelni, na małym ogniu. 2. Szparagi gotujemy do miękkości (ok.10min.) w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy. 3. Na gofry Dan Cake wykładamy połowę podsmażonej szynki, układamy po cztery szparagi i kładziemy po plastrze...

    więcej

    Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie
»kategorie: