Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

Autor: Magda

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • jajka
  • śmietana
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • koperek

Jak przygotować:

Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.


Informacje dodatkowe:

Sałatka doskonała na gorące dni - odświeżająca :). Można podawać z kanapkami i wędliną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

  • Małe sałatki makaronowe z granatem i kozim serem

    Synertime

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-29

    1.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy w głębokim tłuszczu do miękkości (ok. 10 minut). W tym czasie przygotowujemy makaron wg zaleceń producenta. 2.Pierś z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kiedy będzie już...

    więcej

    Małe sałatki makaronowe z granatem i kozim serem
  • Pasta z tuńczyka

    Ulala

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-02

    1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki. 3.Szczypior drobno kroimy. 4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

    więcej

    Pasta z tuńczyka
  • Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-05-15

    1. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, na patelni, na małym ogniu. 2. Szparagi gotujemy do miękkości (ok.10min.) w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy. 3. Na gofry Dan Cake wykładamy połowę podsmażonej szynki, układamy po cztery szparagi i kładziemy po plastrze...

    więcej

    Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
»kategorie: