Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

Składniki:

  • pomidory
  • jogurt naturalny
  • sól
  • Kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake
  • świeża mięta 1 mały pęczke
  • szczypta cukru
  • twaróg półtłusty
  • kurkuma
  • skórka cytrynowa z jednej cytryny

Jak przygotować:

1. Twaróg połączyć z jogurtem
2. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku
3. Wyrobić jednolitą masę
4. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową
5. Dokładnie wymieszać
6. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.


Informacje dodatkowe:

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 24 babeczki

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Śledzie w oleju

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-16

    Śledzie przepłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 szt. z jednego fileta). Układamy w misce, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy 2-3 duże celule na prążki i pokrywamy nią śledzie, dodajemy jeszcze pokrojoną paprykę i natkę pietruszki. Całość polewamy...

    więcej

  • Niebiański omlet

    geostudentka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-27

    1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ubić ze śmietaną. 2.Pianę z białek dodać do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać. 3.Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i rozsmarować na całej powierzchni patelni. 4.Smażyć na...

    więcej

    Niebiański omlet
  • hot dog

    ancurek

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-10-09

    1. bułę smarujemy masełkiem i dajemy do piekarnika, czekamy aż stanie się chrupka 2. wyciągamy ją z piekarnika (nie poparzcie paluszków) dajemy parówę i dużo sera żółtego, po czym troszkę znów zapiekamy, by serek się stopił 3. na końcu ładujemy do srodka ketchup i majonez

    więcej

  • Fondue z różnych gatunków sera

    szef kuchni

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2017-04-12

    Kociołek do fondue nasmarować przekrojonym na pół czosnkiem. Ser drobno zetrzeć, i podgrzać w rondelku do uzyskania jednolitej masy. Mieszając dodać śmietanę, a następnie łyżeczkę masła, aby uzyskać bardziej kremowy smak. Stopniowo podlać winem, dodać zioła i dalej mieszać. Po uzyskaniu...

    więcej

    Fondue z różnych gatunków sera
  • Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów

    Mat. prasowe

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-08-01

    1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!

    więcej

    Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów
»kategorie: