Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • placuszki po studencku

    daruchaaa

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-06

    1.pokroić 5 parówek w kostkę 2.wbić 3 jajka 3.namoczyć dwie wcześniej wysuszone bułki (dają lepszy efekt niż bułka tarta, ale ona też może być) 4.dodać przyprawy (w tym pokrojony czosnek) i wymieszać dokładnie 5. piec płaskie placuszki na oleju lub oliwie z jednej strony przez...

    więcej

    placuszki po studencku
  • Pasta z tuńczyka

    Ulala

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-02

    1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki. 3.Szczypior drobno kroimy. 4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

    więcej

    Pasta z tuńczyka
  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    piegowatanoska

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-21

    1.Jajka gotujemy na twardo, po czym przepłukujemy zimną wodą żeby skorupka łatwiej schodziła. 2.Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtko do miseczki,do której dodajemy puszkę tuńczyka i 1 dużą łyżkę majonezu. 3.Taką pastę możemy jeszcze doprawić do smaku i następnie...

    więcej

  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • Kanapki a la Małysz ;)

    rudas

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    Dwie kromki chleba smarujemy cienką warstwą margaryny, żeby dodatki nam nie spadły. Na jednej kromce układamy wedle uznania plasterki bananów, orzechy włoskie, ziemne, nerkowca, rodzynki, itp. Przykrywamy drugą kromką chleba.

    więcej

»kategorie: