Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • tosty francuskie

    Ewa

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-02

    1. Na patelni rozgrzewamy olej - najlepiej smaży się, gdy po włożeniu kromki chleba w połowie "nurkuje" w oleju, ale wtedy też bardziej nasiąka tłuszczem, więc jak kto lubi ... 2. W tym czasie rozbijamy jajko widelcem na jednolitą masę (tak jak do panierek); w zależności...

    więcej

  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem. 2. Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej. 3. Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.

    więcej

    TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
  • placuszki z serka homo-genizowanego

    kapustka

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-09-14

    1.na jeden mały serek homogenizowany potrzebujemy 3 łyżki mąki, jedno jajko, łyżeczkę cukru i łyżeczkę proszku do pieczenia (płaską bo inaczej będzie czuć proszek w smaku) 2. mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę 3.smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu 4. świetnie smakują podane z...

    więcej

»kategorie: