Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Grzanki czosnkowe z pieczarkami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-19

    Chleb tostowy Czosnek Pieczarki Zioła prowansalskie Sól Olej Pieczarki smażymy na oleju. Grzanki najpierw pieczemy z 1 strony następnie smarujemy ją masłem i zgniecionym czosnkiem. Grzanka ląduje dalej na patelnie czosnkiem do góry. Jak ktoś lubi można posypać ziołami prowansalskimi, posypać...

    więcej

    Grzanki czosnkowe z pieczarkami
  • Krążki cebulowe

    pati

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-08

    1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut. 2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. 3. W tak przygotowanym...

    więcej

  • CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. 3. Na gotowe tosty z...

    więcej

    CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
  • Panierowana cukinia

    czarnamalina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-08-22

    1. Cukinię obrać i pokroić na grube plastry 2. Przygotować panierkę mieszając jajka z przyprawami 3. Każdy plasterek zamoczyć w panierce z obu stron, następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na podgrzanym wcześniej oleju.

    więcej

  • Niebiański omlet

    geostudentka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-27

    1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ubić ze śmietaną. 2.Pianę z białek dodać do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać. 3.Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i rozsmarować na całej powierzchni patelni. 4.Smażyć na...

    więcej

    Niebiański omlet
»kategorie: