Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Owocowo-serowa choinka

    Gość

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2015-12-21

    Obcinamy dolną część bakłażana i kładziemy go na talerzu. Wbijamy w niego wykałaczki. Ser Edamski MSM Mońki kroimy w drobną kostkę. Obieramy mandarynkę, kroimy kiwi w plastry i myjemy winogrona. Nabijamy wszystkie składniki na wykałaczki. Na szczyt naszej owocowo-serowej choinki, nabijamy...

    więcej

    Owocowo-serowa choinka
  • Parówki panierowane z sosem wiosennym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-25

    1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. 2.Sos wiosenny Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać,...

    więcej

    Parówki panierowane z sosem wiosennym
  • Panierowane pomidory

    Mosti

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-04

    1. Pomidory oparzyć i obrać ze skórki, wykroić szypułki. Pokroić w 1cm plastry 2. Posypać solą i pieprzem, można też suszoną bazylią 3. Wsypać mąkę do głębokiego talerza, jajka rozbić i roztrzepać w drugim, a bułkę tartą w trzecim. 4. Pomidory obtoczyć w mące, w jajkach i bułce. Na patelni...

    więcej

  • KASZI

    Andrzej Zamojski, fundacja@kaszi.eu

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-11-27

    Przepis na KASZI WEGETARIAŃSKIE Składniki: 1/2 szklanki kaszy – pęczak jęczmienny 1 i 1/2 szklanki wody ½ kostki rosołowej warzywnej 3-4 krople oliwy z oliwek 1 łyżeczka kaszy mannej 4 prasowane arkusze alg morskich nori 100 g serka do smarowania PHILADELFIA 4-5 śliwek suszonych...

    więcej

    KASZI
  • glazurwoana marchewka

    hefalump

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Marchewki oczyścić, umyć, oskrobać, pokroić na grube plasterki. 2. Rozgrzać masło (1-2 łyżeczki), włożyć marchewki i smażyć 5 min. mieszając, dodać bulion, sól, cukier, zmniejszyć ogień i dusić, aż marchewki pokryją się szklistym sosem.

    więcej

»kategorie: