Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Masło czosnkowe

    Kenny

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-18

    Zakładam, że jako rasowy student nie posiadasz przedmiotu typu wyciskarka do czosnku... ale tarkę pewnie gdzieś na dnie szuflady masz... Czosnek dokladnie obieramy (łatwo odróżnić kiedy się już przekopiesz - "skórka" jest biała, sam czosnek lekko żółtawy ;). Każdy ząbek...

    więcej

  • Chlebek czosnkowy

    michu

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Jeśli nie masz mikrofali wykonanie zacznij od włączenia piekarnika. Najpierw chleb (może być już podeschnięty) smarujemy masłem, potem sypiemy na to sól i czosnek pokrojony w kosteczkę. W zależności od tego co mamy w domu, dodajemy jakieś ziółka. Całość idzie do piekarnika...

    więcej

  • Tosty hawajskie z szynką i ananasem

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. Chleb posmarować masłem. Na każdy ułożyć szynkę, plaster ananasa i sera. 2. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Ser musi się roztopić. 3. Podać z ketchupem.

    więcej

    Tosty hawajskie z szynką i ananasem
  • Pasta herbaciany łosoś

    buszująca w garach

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-02-21

    1. Włożyć razem plastry łososia, masło, zawartość torebek herbacianych, łyżkę wody i koperek do miksera. Następnie całość zmiksować, aż do uzyskania jednolitego koloru. 2. Podawać na talerzach z chlebem.

    więcej

    Pasta herbaciany łosoś
  • Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

    kaja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-03-09

    1. Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. 2. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. 3. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. 4....

    więcej

    Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
»kategorie: