Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-04-29

    1. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajka i mąkę. Zagnieć ciasto, owiń je folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. 2. Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm, powinien być większy od formy do tarty, którą posiadasz. Ciasto nawiń na...

    więcej

    TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI
  • placuszki z serka homo-genizowanego

    kapustka

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-09-14

    1.na jeden mały serek homogenizowany potrzebujemy 3 łyżki mąki, jedno jajko, łyżeczkę cukru i łyżeczkę proszku do pieczenia (płaską bo inaczej będzie czuć proszek w smaku) 2. mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę 3.smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu 4. świetnie smakują podane z...

    więcej

  • Batony czekoladowe z płatków

    Pyszka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-24

    1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Małą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej czekoladę. 3. Do rondelka dodaj masło. Wlej miód i podgrzej chwilę. 4. Wsyp kakao i wymieszaj składniki. 5. Płatki (u mnie Lubella Mlekołaki Choco Kulki) przełóż do miski. Wlej...

    więcej

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-09-15

    1.Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. 2.Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. 3.Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos....

    więcej

    Krewetki marynowane w zielonej herbacie
  • Chlebek czosnkowy

    michu

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Jeśli nie masz mikrofali wykonanie zacznij od włączenia piekarnika. Najpierw chleb (może być już podeschnięty) smarujemy masłem, potem sypiemy na to sól i czosnek pokrojony w kosteczkę. W zależności od tego co mamy w domu, dodajemy jakieś ziółka. Całość idzie do piekarnika...

    więcej

»kategorie: