Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pieczarki nadziewane szparagami

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-11

    Składniki: 5 dużych pieczarek 200 g konserwowych szparagów 1/3 papryki 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano ok. 3 łyżek kaszy mannej 2 plastry sera żółtego 1 jajko bułka tarta otręby owsiane olej 1. Pieczarki obieramy i łyżeczką lekko wydrążamy środek. 2. Odsączone szparagi kroimy na bardzo...

    więcej

    Pieczarki nadziewane szparagami
  • placuszki z serka homo-genizowanego

    kapustka

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-09-14

    1.na jeden mały serek homogenizowany potrzebujemy 3 łyżki mąki, jedno jajko, łyżeczkę cukru i łyżeczkę proszku do pieczenia (płaską bo inaczej będzie czuć proszek w smaku) 2. mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę 3.smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu 4. świetnie smakują podane z...

    więcej

  • Dip jogurtowy z pomarańczą

    Sylwusia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Pół kubeczka jogurtu połączyć z połową kubeczka twarożku. 2. Dodać 3 łyżki soku z pomarańczy i 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. 3. Dokładnie wymieszać.

    więcej

  • domowe mc muffiny JAJKO I BEKON.

    ttk

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-26

    1. na patelni posmażyć kilka plasterków szynki lub boczku do zrumienienia i 'skurczenia się'. 2. przygotować jedno jajko sadzone - koniecznie obsmażyć je z obu stron. 3. pomidora pokroić w plasterki. 4. 2 kromki chleba zrumienić w tosterze, a następnie ciepłe posmarować...

    więcej

  • Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-09-15

    1.Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. 2.Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. 3.Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. 4.Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty,...

    więcej

    Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej
»kategorie: