Prażone migdały

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • migdały
  • sól
  • papryka w proszku

Jak przygotować:

Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i osuszyć. Rozgrzać olej na patelni, wsypać migdały i smażyć do czasu, aż nabiorą złotawego koloru. Podczas smażenia należy cały czas je mieszać, aby przypiekły się równomiernie. Gdy już będą gotowe, odsączyć z tłuszczu, posypać solą i papryką. Najlepiej jeść na ciepło.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Szybka Kolacja

    banalnielatwe

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1.Podsmaż cebulkę na maśle 2.Ugotuj parówki 3.Przekrój bułkę i posmaruj masłem 4.Potnij parówkę w plasterki 5.Zetrzyj ser i posyp nim parówki 6.Połóż na to cebulkę 7.Polej ketchupem SMACZNEGO ;)

    więcej

  • Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

    (fot. GRANEX)

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-11-02

    1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 2.Doprawić do smaku solą. 3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

    więcej

    Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem
  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-09-15

    1.Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. 2.Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. 3.Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos....

    więcej

    Krewetki marynowane w zielonej herbacie
»kategorie: