placuszki z serka homo-genizowanego

Autor: kapustka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • jajka
  • oliwa
  • proszek do pieczenia
  • cukier / cukier waniliowy
  • serek homogenizowany

Jak przygotować:

1.na jeden mały serek homogenizowany potrzebujemy 3 łyżki mąki, jedno jajko, łyżeczkę cukru i łyżeczkę proszku do pieczenia (płaską bo inaczej będzie czuć proszek w smaku)
2. mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę
3.smażymy placuszki na rozgrzanym tłuszczu
4. świetnie smakują podane z kleksem ze śmietany, jogurtu lub serka i odrobiną dżemu


Informacje dodatkowe:

porcja z jednego serka wykarmi 1-2 osoby, w zależności od tego jakimi są żarłokami ;]

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-31

    Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać...

    więcej

     Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
  • CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. 3. Na gotowe tosty z...

    więcej

    CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Panierowana cukinia

    czarnamalina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-08-22

    1. Cukinię obrać i pokroić na grube plastry 2. Przygotować panierkę mieszając jajka z przyprawami 3. Każdy plasterek zamoczyć w panierce z obu stron, następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na podgrzanym wcześniej oleju.

    więcej

»kategorie: