Pieczarki faszerowane

Autor: Nadja (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • pieczarki
  • cebulka
  • sól/pieprz/zioła
  • bułka tarta
  • mięso mielone lub krajanka sojowa
  • 2 jajka

Jak przygotować:

Nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę, podobnie czynimy z cebulą (można ją także przesmażyć, ja dodaję surową). Dorzucamy przesmażone mięso sojowe lub wegetariańską krajankę sojową (mniej roboty, lecz trzeba wcześniej zalać odrobiną wrzątku by krajanka nasiąkła i dodać sporo przypraw by miało to jakiś smak), wbijamy jedno jajko, przyprawy i zasypujemy to bułką tartą by powstała gęsta masa. Kapelusze pieczarek oczyszczamy, obieramy. Pakujemy w nie nasz farsz, całość obtaczamy w jajku i bułce tartej (jak kotlety) i smażymy z obu stron.
Świetny dodatek do ziemniaków czy ryżu. Smacznego.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • placuszki po studencku

    daruchaaa

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-06

    1.pokroić 5 parówek w kostkę 2.wbić 3 jajka 3.namoczyć dwie wcześniej wysuszone bułki (dają lepszy efekt niż bułka tarta, ale ona też może być) 4.dodać przyprawy (w tym pokrojony czosnek) i wymieszać dokładnie 5. piec płaskie placuszki na oleju lub oliwie z jednej strony przez...

    więcej

    placuszki po studencku
  • Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-06-21

    1. Twaróg połączyć z jogurtem 2. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku 3. Wyrobić jednolitą masę 4. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową 5. Dokładnie wymieszać 6. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami...

    więcej

    Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową
  • Krążki cebulowe

    pati

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-08

    1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut. 2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. 3. W tak przygotowanym...

    więcej

  • Panierowana cukinia

    czarnamalina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-08-22

    1. Cukinię obrać i pokroić na grube plastry 2. Przygotować panierkę mieszając jajka z przyprawami 3. Każdy plasterek zamoczyć w panierce z obu stron, następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na podgrzanym wcześniej oleju.

    więcej

  • Futbolowe tosty

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-05-18

    1. Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka. 2. Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki). 3. Przypiecz chleb tostowy. 4. Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami. 5....

    więcej

    Futbolowe tosty
»kategorie: