Pasta z tuńczyka

Autor: Ulala

Ocena

Twoja ocena

Pasta z tuńczyka

Składniki:

  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju

Jak przygotować:

1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach.
2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki.
3.Szczypior drobno kroimy.
4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego! :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: dla 2 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany



Kuchnia Wielkanocna 2010

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-04

    1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek. 2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny. 3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku...

    więcej

    Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
  • Parówki panierowane z sosem wiosennym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-25

    1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. 2.Sos wiosenny Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać,...

    więcej

    Parówki panierowane z sosem wiosennym
  • glazurwoana marchewka

    hefalump

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Marchewki oczyścić, umyć, oskrobać, pokroić na grube plasterki. 2. Rozgrzać masło (1-2 łyżeczki), włożyć marchewki i smażyć 5 min. mieszając, dodać bulion, sól, cukier, zmniejszyć ogień i dusić, aż marchewki pokryją się szklistym sosem.

    więcej

  • CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. 3. Na gotowe tosty z...

    więcej

    CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
  • KASZI NA GORĄCO Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ

    Andrzej Zamojski

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-08

    Składniki: ¼ kg kaszy – pęczak jęczmienny 1 kostka rosołowa ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego 3-4 krople oliwy z oliwek 2 łyżeczki kaszy mannej 12 arkuszy papieru ryżowego 20 dag boczku wędzonego surowego 5 dag śliwek suszonych wędzonych 100 ml soku pomarańczowego sól - do smaku pieprz...

    więcej

»kategorie: