Pasta z tuńczyka

Autor: Ulala

Ocena

Twoja ocena

Pasta z tuńczyka

Składniki:

  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju

Jak przygotować:

1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach.
2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki.
3.Szczypior drobno kroimy.
4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego! :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: dla 2 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany



Kuchnia Wielkanocna 2010

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Tosty z mozzarellą

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-23

    1.Kromki posmarować masłem. 2.Na 2 z nich nałożyć 2 plastry sera i plaster pomidora. 3.Posypujemy posiekaną bazylią ale nie za dużo. 4. Pieczemy w opiekaczu.

    więcej

  • Batony czekoladowe z płatków

    Pyszka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-24

    1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Małą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej czekoladę. 3. Do rondelka dodaj masło. Wlej miód i podgrzej chwilę. 4. Wsyp kakao i wymieszaj składniki. 5. Płatki (u mnie Lubella Mlekołaki Choco Kulki) przełóż do miski. Wlej...

    więcej

  • Masło czosnkowe

    Kenny

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-18

    Zakładam, że jako rasowy student nie posiadasz przedmiotu typu wyciskarka do czosnku... ale tarkę pewnie gdzieś na dnie szuflady masz... Czosnek dokladnie obieramy (łatwo odróżnić kiedy się już przekopiesz - "skórka" jest biała, sam czosnek lekko żółtawy ;). Każdy ząbek...

    więcej

  • Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-05-15

    1. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, na patelni, na małym ogniu. 2. Szparagi gotujemy do miękkości (ok.10min.) w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy. 3. Na gofry Dan Cake wykładamy połowę podsmażonej szynki, układamy po cztery szparagi i kładziemy po plastrze...

    więcej

    Gofry ze szparagami na wiosenne śniadanie
  • Strudel szpinakowo - serowy

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-08-30

    Przygotowanie ciasta: Drożdże rozkruszyć z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować. Masło posiekać z resztą mąki, dodać sól, jajka, żółtka, śmietanę i wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie: Szpinak...

    więcej

    Strudel szpinakowo - serowy
»kategorie: