Pasta z tuńczyka

Autor: Ulala

Ocena

Twoja ocena

Pasta z tuńczyka

Składniki:

  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju

Jak przygotować:

1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach.
2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki.
3.Szczypior drobno kroimy.
4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego! :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: dla 2 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany



Kuchnia Wielkanocna 2010

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • tosty francuskie

    Ewa

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-02

    1. Na patelni rozgrzewamy olej - najlepiej smaży się, gdy po włożeniu kromki chleba w połowie "nurkuje" w oleju, ale wtedy też bardziej nasiąka tłuszczem, więc jak kto lubi ... 2. W tym czasie rozbijamy jajko widelcem na jednolitą masę (tak jak do panierek); w zależności...

    więcej

  • Tosty z pomidorami i ziołami

    BiBi

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-08-27

    1. Bagietkę pokroić ukośnie na kilka(naście) kromek i opiec w piekarniku. 2. Obrany czosnek posypać solą, rozgnieść, dodać masła, wymieszać. Tak zrobionym masłem czosnkowym posmarować bagietki. 3. Każdy pomidor pokroić na grube plastry i ułożyć je na papierowym ręczniku. Zioła drobno...

    więcej

  • Piknikowe bułeczki mleczne z aksamitnym serkiem i owocami

    Redakcja1

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-04-26

    1.Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. 2.Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wmieszany z wanilią. 3.Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. 4.Bułeczki Mleczne dan cake...

    więcej

    Piknikowe bułeczki mleczne z aksamitnym serkiem i owocami
  • Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-08-01

    1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę. 2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. 3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury....

    więcej

    Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej
  • Pasta z tuńczyka

    Ulala

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-02

    1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki. 3.Szczypior drobno kroimy. 4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

    więcej

    Pasta z tuńczyka
»kategorie: