Pasta kanapkowa

Autor: Justysia

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 200g wędzonej wędliny
  • 200g różnych serów (żółty
  • topiony
  • pleśniowy- wg uznania;-))
  • pęczek dymki
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie trochę masła lub oleju

Jak przygotować:

Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-04-29

    1. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajka i mąkę. Zagnieć ciasto, owiń je folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. 2. Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm, powinien być większy od formy do tarty, którą posiadasz. Ciasto nawiń na...

    więcej

    TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

  • Placki z jabłkami

    Pyza

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-05-05

    składniki: * kubek kefiru 400g * ok.1-1,5 szkl. mąki pszennej (ilość dodanej mąki zależy od gęstości kefiru i wielkości jaj) * 2 jajka * 1 op. cukru waniliowego 16g * 1/4 łyżeczka soli * 2 duże jabłka, najlepiej odmiany Antonówka * po 1/2 łyżeczki proszku...

    więcej

    Placki z jabłkami
  • Krążki cebulowe

    pati

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-08

    1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut. 2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. 3. W tak przygotowanym...

    więcej

»kategorie: